AK Parti il kongrelerinde sıra Başkent’i geldi. Partinin Ankara İl Başkanlığı’nın 8’inci İl Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongreye damgasını vuran ise partiye katılan yeni isimler oldu. Ankara Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kongrede İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener döneminde partinin A takımında olan isimlerden Kürşat Zorlu ve Ünal Karamam AK Parti rozetlerini taktı.

İYİ Parti’nin önceki dönemlerde sözcülüğünü yapan Kürşat Zorlu, 2 Ocak tarihinde partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurmuş ve derin bir sessizliğe bürünmüştü. Önceki gün ise partinin Konya Milletvekili Ünal Karaman’da istifasını duyurdu. İki isim bugün Erdoğan tarafından rozetlerinin takılması ile siyasi hayatlarına AK Parti içinde devam edecek.

AK Parti’ye katılan isimlerden Zorlu’nun  kabine içi ya da Türk Devletleri Teşkilatı Başkanlığı’nda görev alması bekleniyor. Ulaşılan yeni bilgilere göre, Zorlu’nun AK Parti Meclis Grubu’nda da görev alması kulislerde konuşuluyor.

Bu katılımlar kongre sonucunu da etkiledi. Değişimine kesin gözüyle bakılan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, koltuğunu korudu ve bir dönem daha Ankara il başkanlığı görevine devam edecek.
Kaynak: Ahmet Sesli