YEŞİLDAL HATAY'DAKİ İÇME SUYU PROBLEMİ ÜZERİNDEN HBB'YE YÜKLENDİ

Hatay’ın içme suyu bakımından Hatay’ın tamamının bu sıkıntıyı çektiğini ifade eden AK Parti Hatay İl Başkanı Âdem Yeşildal, vatandaşların susuzluktan sıkıntı çektiğini ifade etti.

POLİTİKA 09.07.2021, 17:59
173
YEŞİLDAL HATAY'DAKİ İÇME SUYU PROBLEMİ ÜZERİNDEN HBB'YE YÜKLENDİ

AK Parti Hatay İl Başkanı Âdem Yeşildal, CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nı bu sözlerle hedef aldı.

Başkan Yeşildal, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti il binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, AK Partili ilçe belediye başkanları, parti ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Hatay’ın içme suyu bakımından Hatay’ın tamamının bu sıkıntıyı çektiğini ifade eden AK Parti Hatay İl Başkanı Âdem Yeşildal, vatandaşların susuzluktan sıkıntı çektiğini ifade etti.

AK Parti grubu ve Cumhur İttifakı olarak Hatay’ın meselelerinin çözülmesi adına olumlu her adıma destek vereceğini ifade eden Yeşildal; “AK Parti grubu ve Cumhur İttifakı olarak toplumumuza taahhütlerimiz var.” Dedi.

“Şehrimizdeki yolları çok kötüydü. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği 169 Milyon liralık ödenek talebi vardı. Muhtelif yerlerde kullanılmak üzere diye bir talebi toplum da biz de kabul etmiyoruz demiştik. Büyükşehir de icmal oluşturulmasını, hangi yolun hangi tarihte yapılacağı konusunda mutabakat sağladığımız için 185 Milyon liralık ödenek talepleri karşılık buldu. Cumhur İttifakı olarak oy birliği ile sağlamış olduk. Bu da büyükşehirin ek bütçesi dışında bir kaynak olarak temin edilmiş oldu.  Bir büyükşehir belediye başkanının yalan söylediğini söylemek bana yakışmaz, hadi yalan söylüyor demeyelim. Yanlış bilgilerle toplumumuzu yanlış yönlendiriyor. Bizim bir ay öncesinde gündeme getirdiğimiz Hatay’ımızın içme suyu noktasında kullanma suyu noktasında şehrin dört bir yanı susuzlukla kırılıyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün bir basın açıklaması oldu. Bu açıklamada 2016 yılında büyükşehir ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bir protokol imzalıyor. Karaçay Barajını ve ilgili tesisleri yapmak kaydıyla Devlet Su İşleri anahtarı teslim etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi tam 5 yıldır yer tahsisi yapmadığı için bu tesisler yapılamamıştır.”

İskenderun için büyükşehir yönetimini ve HATSU’yu ikaz eden başkan Yeşildal, CHP’li milletvekillerine seslendi.

“İskenderun İlçemizde tamamlanmış gene içme suyuna yönelik yatırım bütçesi 185 milyon lira olan yatırımı tamamlanmış bir tesis var. Arıtma tesisi işe, ishale hattıyla. Burası protokol ile devredilmiş. Büyükşehir bu gün itibariyle o tesisi işletmeye almadı. Buradan ikaz ediyorum bu gün Samandağ’ın yaşadığı sıkıntıyı birkaç hafta içerisinde aynısını İskenderun bölgemiz yaşamak durumunda kalacaktır. Bu şehir polemikten, kavgadan ve siyasi çekişmeden bıkmış durumda. Toplumun her kesimi siyasi polemikten uzak kalmak istiyor. İstedikleri tek bir şey var. İnsanca yaşayabilmek. Hizmetin kalitelisine ulaşmak. AK Parti olarak, hangi kurum olduğunu önemsemeden ve hangi belediyeden geldiğine bakmadan bu şehrin hayrına adım atacak her kuruma destek olmaya hazırız. AK Parti ailesi olarak hükümetimizden milletvekillerimize belediye başkanlarımızdan meclis üyelerimize teşkilatımızın tüm kademelerine bu şehre hayırlı işler yapanlar için biz çıkarız meydandan teşekkür etmesini de biliriz.  Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri de çıksınlar Kurtuluş Caddesi ile ile ilgili alınan kararın da altında bizim de imzamın var. Büyükşehir belediye başkanı heyet halinde alınan bu kararla ilgili bizim irademizi hiçe sayamazsın, burayı yapmak zorundasın diye mesaj versinler. İnsanların aklıyla dalga geçecek durumda değilsiniz. Bu toplum artık sizin yalanlarınızı yutmuyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı