ÇALIŞKAN: UZUN ÇARŞI'YI HATAY’IN GÖZDESİ YAPACAĞIZ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Uzun Çarşı ruhunun yeniden kazandırılacağını, sembolik değere sahip bu yerin tarihi ve turistik mekanların vazgeçilmez gözdesi haline getireceğini söyledi.

YEREL HABERLER 14.03.2024, 18:08
8
ÇALIŞKAN: UZUN ÇARŞI'YI HATAY’IN GÖZDESİ YAPACAĞIZ

ÇALIŞKAN'DAN HATAY'IN İNCİSİ UZUN ÇARŞI İÇİN YENİLİKÇİ ADIMLAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan yerel seçimler kapsamında Uzun Çarşı'yı ziyaret etti.

Esnafla sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Çalışkan, Uzun Çarşı ruhunun yeniden kazandırılacağını, sembolik değere sahip bu yerin tarihi ve turistik mekanların vazgeçilmez gözdesi haline getireceğini söyledi.

ESNAFIN SIKINTILARI VE BEKLENTİLERİ

Ziyaret sırasında çarşı esnafı, en büyük sıkıntılarının özellikle kış aylarında yaşanan yağmur ve çamur sorunu olduğunu dile getirdi. Yıllardır devam eden altyapı yetersizliklerinden bıktıklarını ifade eden esnaf, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Uzun Çarşı'nın belirsizliği yerel esnafımızı da tedirgin ettiğini belirten Çalışkan, her yönetici farklı bilgi vermektedir. Şayet burası geçici bir süreliğine taşınacaksa bile, taşınacak yerin esnafın iş yapmasına uygun olması sağlanmalıdır. Ev gibi tek kapıda dükkan olmaz; vitrin gerek, teşhir yeri müşteriye hitap etmesi gerektiğini ifade etti.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çalışkan, esnafın sorunlarını dikkatle dinledi ve çözüm için şunları söyledi: 'Antakya'nın kalbini yeniden canlandırarak şehrimiz için tarihi ve turistik mekanların vazgeçilmez gözdesi haline getireceğiz. Altyapıya ilişkin çalışmalara öncelik vererek özellikle kış aylarında yaşanan yağmur ve çamur sorununa son vereceğiz.

Çarşının tarihi ve turistik potansiyelini değerlendirmek için restorasyon çalışmaları yapacağız ve tanıtım faaliyetleri yürüteceğiz. Esnafımıza yönelik kira desteği ve vergi indirimleri gibi maddi destekler sunarak ekonomik sıkıntılarını hafifleteceğiz."

ESNAF UMUTLU

Çalışkan'ın ziyareti çarşı esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. Esnaf, Çalışkan'ın sorunlarına çözüm bulacağına inandıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı