HATAY BAROSU: HASSA BELEDİYE BAŞKANININ AYRIŞTIRICI SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hatay Barosu Başkanlığı, Hassa belediye başkanının ayrımcı ve nefret dolu sözleri üzerine bir basın açıklaması yaptı. Şahsın en ağır cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

YEREL HABERLER 03.04.2024, 14:56
12
HATAY BAROSU: HASSA BELEDİYE BAŞKANININ AYRIŞTIRICI SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hatay Barosu Başkanlığı, Hassa belediye başkanın ayrımcı ve nefret dolu sözleri üzerine bir basın açıklaması yaptı. Söz konusu şahsın en ağır cezayı alması için konun takipçisi olunacağı ifade edilirken, tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, kamu kurumlarına ve vatandaşlara, bu nefret söylemlerine karşı çıkmaları ve toplumsal dayanışma içinde hareket etmeleri çağrısında bulunuldu.
Yapılan açıklamada, “Son derece vahim ve kabul edilemez bir durum ile karşı karşıyayız. Hatay'ın Hassa, Samandağ, Defne ve Arsuz ilçelerimizin huzurunu kaosa sürüklemeyi amaçlayan, ayrımcılık ve nefret dolu açıklamalar yapmış olan yeni seçilen Hassa belediye başkanının eylemleri, tüm değerlerimize açık bir saldırıdır.
DERHAL VE KARARLI BİR ŞEKİLDE HAREKETE GEÇİLMELİ
Bu açıklamalar, sadece Alevi vatandaşlarımıza yönelik değil, aynı zamanda demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün ve toplumsal barışımızın temellerine yapılmış bir saldırıdır. Bu türden zehirli ve bölücü ifadeler, hiçbir şekilde hoş görülemez, görmezden gelinemez.
Hatay Barosu olarak, bu açık ayrımcılık ve nefret suçuna karşı sessiz kalmayacağız. Bu, yalnızca bir kişinin sorumsuzluğu değil, aynı zamanda toplumumuzun birliğine ve bütünlüğüne yönelik kasıtlı bir tehdittir. İlgili şahıs hakkında derhal ve kararlı bir şekilde harekete geçilmesi gerekmektedir.
EN AĞIR CEZAYI ALMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Bu nedenle, Hatay Barosu olarak, söz konusu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, ilgili şahsın tutuklanması ve en ağır cezayı alması için gereken tüm hukuki yolları sonuna kadar titizlikle takip edeceğimizi ilan ederiz.
Ayrıca, tüm sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, kamu kurumlarına ve vatandaşlarımıza, bu nefret söylemlerine karşı çıkmaları ve toplumsal dayanışma içinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:36
Öğle 12:41
İkindi 16:27
Akşam 19:35
Yatsı 21:00
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı