02.02.2021, 21:10 54

ARADIĞINIZ KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Kim duymak ister ki bu sözleri?

Ölümün yüzü soğuktur!

Her ölüm haberi vereni de duyanı da hüzünlendirir.

Fakat korona illeti musallat oldu olalı yitirdiklerimizin hüznünü dahi yaşayamıyoruz.

Her yeni güne telefon rehberimizden bir isim daha siliniyor, bir numara daha “aradığınız kişiye ulaşılamıyor” nakarat cümlesine ekleniyor.

Ölüm haberlerini minarelerden verilen salalar yerine,sanal ortamlardan alıyoruz. Sanki son dakika haberleri verir gibi facebook, twiter … hesaplarından ardı ardına ölüm haberleri geliyor. Artık sayfalara girmeye korkar olduk. Sanal alemler taziye çadırı görevini görüyor.

Kaybettiğimiz bir yakınımızın cenaze namazını dahi kılamıyoruz ve çoğu zaman evladı babasının cenazesine bile katılamıyor. Bunlara benzer çok dramatik sahnelere şahit oluyoruz. Koronadan evvel dediğimiz gibi koronadan sonra da demek nasip olur inşallah.

Yakın zamanda yitirdiklerimize bakınca, kültürel hafızalarımızın da birer birer silindiğine şahit oluyoruz. Özellikle yaşlılarımız bilgi ve birikimlerini aktaramadan ,kayıt altına alamadan uçuyorlar avuçlarımızdan.

Bu arada eli kalem tutan nice değerlerimizi de kaybettik.

İşte onlardan biri; Murathan Çarboğa. Aynı zamanda Edebiyat öğretmeni olan Murathan Çarboğa 10 Ocak 2021 tarihinde evinin balkonundan düşerek vefat etti.

Öyküleri ve şiirleri yarım kaldı. Oysa daha diyecek ne tılsımlı sözleri vardı.

Ve ondan geriye kalan eserleri:

Murathan Çarboğa'nın Şubat 2003'te yayımlanmış Güne Dönen Rüya adlı bir şiir kitabı, 2018 yılında Temren Yayınları tarafından yayımlanmış Kadem adlı bir romanı ve 2018 tarihli İncir Yayınları'ndan çıkan İshak Kuşunun Çağırdığı Çocuk adlı bir öykü kitabı bulunmaktadır.

Yine bir eğitimci ve araştırmacı yazar değerimiz de, yeni emekli olmuş ve daha emekliliğinin tadına varamadan vefat eden değerli hocamız Ali Güngör idi.

Özellikle Yayladağı tarihi ile ilgili araştırmalar yapan ve özelde kendi köyünün (Yeditepe) bütün detaylarıyla bilinmeyenlerini araştırıp kitaplaştırmayı düşünen Ali Güngör, sanal ortamlarda yaptığı paylaşımlarla unutulmaya yüz tutmuş bilgileri yeniden gün ışığına çıkarıyordu.

Hatta İstanbul’da basılmayı bekleyen bir kitap çalışması vardı. Belki kitabı yakında neşredilecek ama o bu sevinci yaşayamayacak.

Aldığımız son üzücü haber de Elazığ’dan geldi geçtiğimiz hafta. Yılları çileyle geçmiş bir gönül adamını, yazar ve şairliğinin yanı sıra hekim olan Ahmet Tevfik Ozan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık.

2018 yılında Antakya’da iki gün misafirimiz olmuştu. O da ardında nice güzel eserler ve hatıralar bırakarak gitti.

Mekanları cennet olsun.

Aradığımız kişilere vaktinde ulaşabilmek ümidi ve duasıyla…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı