ÇAD’A 14 SU KUYUSU ​​​​​​​MİNİK YÜREKLER SUYA KAVUŞTU

Gıda konusunda acil durum ilan edilen Çad’a giden İsviçre Tut Elimi Derneği gönüllüleri, ülkede 14 su kuyusu açtı. Ayrıca, ailelere bir aylık gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.

DÜNYA 13.06.2022, 15:27 13.06.2022, 15:37
38
ÇAD’A 14 SU KUYUSU ​​​​​​​MİNİK YÜREKLER SUYA KAVUŞTU

Nüfusunun üçte biri açlıkla karşı karşıya olan Çad’a yardım eli Avrupa’dan uzandı. İsviçre Tut Elimi Derneği, ülkede 14 su kuyusu açıp bir aylık gıda paketleri dağıttı.

Gıda konusunda acil durum ilan edilen Çad’a giden İsviçre Tut Elimi Derneği gönüllüleri, ülkede 14 su kuyusu açtı. Ayrıca, ailelere bir aylık gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyanın en az gelişmiş üçüncü ülkesi konumundaki Çad’da, Rusya-Ukrayna savaşı sonucu gıda arzında yaşan dengesizlikler nedeniyle acil durum ilan edildi. Bu gelişme üzerine harekete geçen İsviçre Tut Elimi Derneği ve Türkiye Temsilciliği, ülkede hem su kuyusu açtı hem de acil gıda krizine karşın gıda desteğinde bulundu.

2 günde 14 kuyu

Dernek, haziran ayında açılış planlamasını yaptığı 14 su kuyusunu, başkent Encemine’ye yaklaşık 400 kilometre mesafedeki Lac bölgesinde açtı. Bölgeye giden Dernek Başkanı Mehmet Sarıgöz ve Dernek gönüllüsü Turgut Tunç’un da aralarında yer aldığı ekip, 8 saatlik zorlu yolculuğun ardından ilk kuyunun açılacağı köye ulaştı. Çalışmalara başlayan insani yardım gönüllüleri, iki günün sonunda 14 su kuyusunun tamamının açılışını gerçekleştirdi.

Türk bayrakları hediye ettiler

Yardım ekipleri gittikleri köylerde köy imamlarına, Kur’an-ı Kerim, Çad ve Türkiye bayrakları hediye ederek, köylülerle sohbet etme imkânı buldu. Çocukları unutmayan ekip, onları da şekerleme dağıtarak sevindirdi ve yüzlerindeki tebessüme ortak oldu. Ayrıca Çad ülke yönetiminin acil gıda yardım desteğine kayıtsız kalmayan dernek, Mandalya bölgesinde 900 aileye yaklaşık bir ay yetecek temel gıda ve ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım paketlerini teslim etti. Bunun yanı sıra başkentteki yetimhanede adak ve sadaka kurbanları kesilerek ikramda bulunuldu.

Uluslararası yardım çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş sonucu gıda arzında yaşanan dengesizlikler nedeniyle ülkede 3 Haziran 2022 tarihinde acil durum ilan edilmişti. Çad hükümeti tarafından yayınlanan kararnamede insani yardım sağlanmazsa bunun artan nüfus için tehlike oluşturabileceği aktarılmış, uluslararası aktörlere yardım çağrısında bulunulmuştu. Birleşmiş Milletler de geçen seneki raporlarında nüfusun üçte birinden fazlasını oluşturan 5,5 milyon Çadlının acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı