18.11.2020, 09:42 128

GÖKEKİN DERGİSİ VEFA SAYILARI

Vefa, özellikle günümüzde eksikliğini en çok hissettiğimiz bir duygu.

Vefa, hak eden kişiye vaktinde gösterilirse anlamlı olur.

Vefa, vefat etmeden aralamalı hak edenin kapısını ki; samimi bir tebessümle belki de son bir defa gülsün gözlerinin içi. Ardından ağıtlar yaktıktan sonra gösterilecek vefa, vefa değildir. Kuru bir teselli ve boş bir avuntudur gösterene de, gösterilene de…

İşte, şehrimizde 2014 yılından beri yayımlanan Gökekin Dergisi, yaşayan değerlerimize vefa ilkesiyle devam ediyor kültür dünyasındaki yaşamına.

Yaşayan değerlere yaşarken ses veriyor.

Daha evvel;Dilaver Cebeci, Abdurrahim Karakoç, M.Halistin Kukul(Türkmence Dergisi) Yavuz Bülent Bakiler, Bahaittin Karakoç, Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Mehmet Tekin, Aşık Feymani, Aşık Sefai, Aşık Mustafa İncedil, Aşık Emin Can, Bekir Cila’ya vefa özel sayıları hazırlayan dergi şimdi de Hasan Sağındık için sıvadı kolları.

Kasım 2020 tarihli 18.Sayısının konuğu, Asya Sentez müziğin usta yorumcusu Hasan Sağındık.

Derginin girizgah bölümünde şu ifadeler yer almaktadır:

“Değerlerimizin değerini, yitirdikten sonra anlayıp “keşke” dememek ve hayatta iken en azından bir tebessüm ettirebilmek adına hazırladığımız yeni bir “vefa özel sayısı” ile karşınızdayız.

Sayı: 18 diyebilmenin mutluluğu ile aralıyoruz vaktinizi.

Yaşayan değerlerimize vefa göstermeyi kutlu bir görev bildik.

Bu sayımızın konuğu, sanat dünyasının istikrar ve itibar abidesi Hasan Sağındık. İlkeli ve dürüst yaşam çizgisiyle, nimet bölüşmeyi ar sayıp; külfete, çileye gönüllü talip olan ve vefayı fazlasıyla hak eden bir isim.

Daha evvel özel sayılarımız için arayıp yazı istediğimiz Hasan Sağındık’ı bu sefer aramadık. Rahmetli Dilaver Cebeci, Abdurrahim Karakoç ve Bahaittin Karakoç’un yanı sıra Aşık Feymani ve Aşık Sefai için hazırladığımız sayılara en samimi ifadeleriyle katkıda bulunmuştu.

Bu sefer ortak dostlarımızı Hasan Sağındık değerlendirmesi için aradık.

Davetimize içtenlikle icabet eden ve bu özel sayının oluşmasında büyük katkıları olan; Remzi Çayır, Süleyman Pekin, İsmail Yıldız, Celalettin Kurt, Mustafa Uçurum, Bestami Yazgan, Osman Aytekin, Gündüz Aydın, Sündüs Arslan Akça, Ahmet Doğru, Hasan Konç ve Mehmet Toktaş’a teşekkür ediyoruz.

Ve dergide öne çıkan bazı değerlendirmeler şu şekildedir:

Kanaatimce Hasan Sağındık, Muhsin Yazıcıoğlu,Abdurrahim Karakoç… Bu üç isimden biri eksik olsa ne bu yazı yazılırdı ne de “Ben Hep Seni Düşünürüm” efsanesi teşekkül ederdi. Devlet ve siyasette Muhsin Başkan, edebiyatta Abdurrahim ağabey ve müzikte Hasan, aynı tefekkürün farklı alanlardaki tezahürü gibidir.

Prof. Dr. Mehmet ÖNAL

Yarın Dergisi Ekim-Kasım 2017

Türkiye’nin karanlık projelere maruz kaldığı, komplolar ülkesine dönüştüğü, örtülü-örtüsüz darbeler yaşadığı doksanlı yıllarda ülkeyi metrekare hesabına vurulacak yaygınlıkta dolaşan ,konserleriyle umut aşılayan ,siyasi ayrışmalara rağmen müziğin birleştirici vasfıyla farklı grupları ortak alanlarda buluşturan Hasan Sağındık türlü imkansızlıklara rağmen içinden geldiği hareketin dinamizmiyle sanatçılar adına bir ölçü koymuştur.

Abdullah ÇEVİK

Ruhumuza yabancı,fikrimize düşman seslerin çoğaldığı bir zamanda eserlerini dinlerken nefeslendiğimiz gayretinin ocağında ısındığımız o dost yüreklerden biridir Hasan Sağındık. Satmadan satılmadan da sanatın yapılacağını bu ülkeye öğretti yıllardır.

Mahmut BIYIKLI

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı