“100 günde 100 proje” kampanyasını hazır edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maltepe’nin en kalabalık mahallelerinden Fındıklı’nın çehresini değiştirecek 2 proje için tören düzenledi.

EKONOMİ 24.11.2022, 07:35
2
“100 günde 100 proje” kampanyasını hazır edeceğiz
Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi’nin temeli atılırken, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda tepeden tırnağa yenilenen Altayçeşme Parkı yeniden hizmete alındı. Temel atma ve açılış töreninde; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay birer konuşma yaptı.
Göreve geldikleri andan itibaren, İBB’nin birçok kurumla yaptığı işlerde, protokol eksiklikleri ve sıkıntıları olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan İmamoğlu, “Ne ilginçtir ki, bazı ilçelerde inşaatlara başlanmış. Örneğin; Hazine’ye ait bir arazi üzerinde işe başlanmış ama ilgili kurumla hiçbir iş birliği protokolü yok. Örneğin; bir ilçe belediyesinin arazisinde bir işe başlanmış, yapılan projenin ileride nasıl kullanılacağına dair bir uzlaşma metni yok. Ne tesadüftür ki, bu yapılan işlerin olduğu ilçelerin de hiçbirisi bir başka siyasi partiye de ait değil. Yani her birisi, belli ilçelere odaklı yapılmış işler. Tabii devlet işi öyle olmaz. Devletimizin işi, kamunun işi, mutlak bir protokole bağlı olmalı. Yarınlara sorun devredilmemeli. O bakımdan biz, aldığımız görevle birlikte, bütün ilçelerle oturup, masada sorunları çözen, protokolün karşılığı nedir, onu yapan; hangi tesisi, hangi kurum kullanacak, bize kalan kurumların da yine o bölgedeki dönük hangi fonksiyonlarla hazır hale gelmesini tanımlayan, orada kadınların mı öncelikli talebi, çocukların mı öncelikli talebi var; bunlara bakarak o alanları değerlendiren bir anlayışla süreci yönettik” bilgilerini paylaştı.
İnsanlarımızın parasını en bereketli şekilde değerlendirip, en güzel şekliyle insanlarımıza hizmet sunmanın büyük bir keyfini, büyük bir onurunu yaşamak istiyoruz” diyen İmamoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu bağlamda 2023’ün ilk aylarına, ‘100 Günde 100 Proje’ gibi yine kıymetli bir çalışmayı da hazır edeceğimizi şimdiden duyurayım. Bu kampanyalarımız, görev bitene kadar devam edecek. İddiayla söylüyorum ki; bir beş yıl içerisinde İstanbul’a bu kadar hizmetin başka bir dönem yapıldığını göremeyecek kimse. O kadar iddialıyız, o kadar dayanışma içerisindeyiz. Allah’ın izniyle, bu işi de hep birlikte başaracağız. İnsanı insana odak alan, ayrımcılığa hiçbir zaman fırsat vermeyen, ahlaklı ve liyakatli bir yönetim anlayışıyla, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek bambaşka bir gurur. Yüzüncü yılına gittiğimiz Cumhuriyet’imizin, yüzüncü yılında bir arada olacağımız 2023’te, bütün güzellikler, bütün iyi değişimler ve dönüşümler bizimle olsun. Umuyorum ki; biz, bu yüzyıla layık işler yapan yöneticiler olalım. Sizler, halkımızla birlikte, milletçe hem bu yüzyıla layık hem de önümüzdeki yüzyılın kıymetli hazırlayıcıları olalım. Çocuklarımıza ve gençlerimize çok özel yılları hep birlikte hazır edelim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:27
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:43
Yatsı 21:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı