Son Dakika

Ahmet Yaşar Hocaefendi rahmet ve minnetle anıldı

Ahmet Yaşar Hocaefendi vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıldı.

GÜNDEM 09.03.2021, 04:35
16
Ahmet Yaşar Hocaefendi rahmet ve minnetle anıldı
8 Mart 2016 tarihinde rahmet-i Rahman’a kavuşan Ahmet Yaşar Hocaefendi vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıldı. İslamiyet’e yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla saygı ve minnetle hatırlanan Ahmet Ahmet Yaşar Hocaefendi, Millî Görüş hareketi içerisinde çok önemli bir yere sahipti.

Hayatı boyunca İslam’a hizmet eden ve çok sayıda talebe yetiştiren Ahmet Yaşar Hocaefendi, Millî Görüş’te aktif bir şekilde görev almıştı. Millî Nizam Partisi’nin Of Şubesi’nin kuruluşuna öncülük eden Hocaefendi, Millî Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile de yakın bir ilişki içerisindeydi. Ahmet Yaşar Hocaefendi, Merkezi Trabzon’da olan ve Karadeniz bölgesinde şubeleri bulunan Yavuz Selim Vakfı’nın da 1979 yılında kurulmasına öncülük etmiş ve nice hayırlı çalışmaya vesile olmuştu.

Nakşibendi meşayıhından olan Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin dünya hayatı hanımı Hatice Yaşar annemizin vefatından bir gün sonra nihayete ermişti. Of Ballıca köyündeki aile kabristanına defnedilen Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin cenaze namazını Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan kıldırırken namaza çok sayıda Millî Görüşçü de katılmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı