Son Dakika

AKP'den skandal karar: Milletin temel ihtiyacı olan barajları satıyor

AKP hükümeti, Köyceğiz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Akköprü Barajı'nı satılması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devretti.

GÜNDEM 21.06.2021, 13:15
3
AKP'den skandal karar: Milletin temel ihtiyacı olan barajları satıyor
Muğla Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı'nı özelleştirilme kapsamında satma kararı aldı.
AKP hükümeti, Köyceğiz ilçesi sınırları içerisindeki Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı'nı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devretti.
Baraj satma kararını gündeme getiren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bu özelleştirmenin maliyetinin vatandaşın sırtına yükleneceğini açıkladı.
Özelleştirme İdaresi, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarından birisi olan Aköprü Barajı'nı satılması için ihaleye çıkarttı.
CHP Muğla Milletvekili Erbay konuya ilişkin “Bu baraj bölgedeki tarımsal sulama için çok önemlidir. Akköprü Barajı 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Binlerce insan tarımsal üretimle hayatını kazanmaktadır” diye konuştu.
Baraj özelleştirmesi konusunda basın açıklaması yapan Erbay, Akköprü Barajı’nın Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgesi için önemine değinerek bu özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
Milletin en temel ihtiyaçlardan birisi olan su kaynaklarını özelleştirme kararı alan AKP'ye sert tepki gösteren Erbay, “Enerji en temel ihtiyaçlarımızdan birisidir. Ancak daha önce elektrik dağıtımı özelleştirilirken defalarca uyarmıştık. Maalesef bu uyarılarımız yetkililer tarafından dikkate alınmadı. Özelleştirme sonucunda elektrik dağıtım ücretleri fahiş oranda arttırıldı. Şimdi de en temel ihtiyaçlardan biri olan enerjide bunu yapıyorsunuz. Yine bu barajın özelleştirilmesiyle elektrik fiyatları da artacak. Bu özelleştirmenin maliyeti vatandaşın sırtına zam olarak yüklenecek. Ayrıca tarlasını sulamak için elektrik kullanan çiftçimize de yük olarak binecek” dedi.
Temeli 1995 yılında atılan Akköprü Barajı'nın önemli bir elektrik üretimi de yaptığını ifade eden Erbay “2011 yılında inşaatı tamamlanarak su tutmaya başlandı ve 2012 yılında da hizmete açıldı. Bu baraj için milletin cebinden o zamanın parası ile yaklaşık 4 katrilyon çıktı. Türkiye’nin 6 büyük barajı olan Akköprü Barajı yaklaşık 115 megavat elektrik üretiyor” ifadelerini kullandı.
AKP zihniyetinin ülkenin önemli değerlerini satarak büyük sorunlara yol açtığını dile getiren Erbay, “Yıllardır büyük emek ve çaba gösterilerek inşa edilen Cumhuriyetin birçok kazanımı AKP eli ile özelleştirilmektedir. Ülkemizde ne kadar stratejik kurum varsa satıldı. Şimdi de sıra baraj ve enerji santrallerine geldi. Enerji, dünya için hayati öneme sahiptir. Hele ki doğa dostu hidroelektrik santralleri çok daha büyük öneme sahiptir....Ancak AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ülkemiz her geçen gün daha büyük krizlere sürüklenmektedir. Bu krizlerden çıkmanın yolu miras yedi bir şekilde bu ülkenin varlıklarını satmak değildir” diye konuştu.
Erbay sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu barajın satılması ülkemizin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koymaktadır. AKP kendini kurtarmaya çalışmaktadır Muğla halkı olarak, Köyceğiz, Dalaman Ortaca halkı olarak bu yatırımın devletin uhdesinde kalmasını istiyoruz. Bu özelleştirmeye karşıyız. Bu özelleştirme kararı derhal geri çekilmelidir. Barajın satılmasına karşı direneceğiz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı