AKP'li Metin Külünk: YÖK, FETÖ temizliği konusunda adım atmalı

AKP'li Metin Külünk, üniversitelerde FETÖ ile iltisaklı üst düzey kadrolar için işlemler başlaması gerektiğini belirterek "YÖK, FETÖ temizliği konusunda daha cesur adım atmalı" dedi.

GÜNDEM 19.06.2022, 12:50
6
AKP'li Metin Külünk: YÖK, FETÖ temizliği konusunda adım atmalı
AKP'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, üniversitelerde FETÖ ile iltisaklı kişilerin bulunduğu, bunlar hakkında gerekli işlemlerin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.
Külünk, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda FETÖ'nün üniversitelerdeki kadrolaşma sürecinin yeniden incelenmesi gerektiğini ifade etti.
YÖK'e çağrı yapan Külünk'ün mesajları şöyle:

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye'nin birçok kurumunda olduğu gibi üniversitelerde de FETÖ operasyonu başlamış, yüzlerce akademisyen kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile görevlerinden alınmıştı.
"Haklarındaki onca bilgi ve dökümana rağmen somut veriler yok denilerek üniversite yönetimlerine sızan ve KRİPTO yapılarca kollanan FETÖ iltisaklı tüm üst düzey kadrolar için gerekli işlemler yeniden başlatılması önemlidir
FETÖ’nün üniversitelerdeki kadrolaşma süreçleri yeniden incelenmelidir. Üniversitelerdeki işleyişi tıkayan, akademik kadrolar ve öğrencilere mobbing uygulayan ve hükümet karşıtlığı üreten yönetimlere dikkat edilmelidir.
YÖK, üniversitelerdeki FETÖ temizliği konusunda daha cesur adım atmalı, özelikle Rektör, Dekan, Enstitü Müdürü vs. kadrolarında yer alan isimlerle ilgili kendisine ulaşmış tüm bilgileri süratle işleme almalıdır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:27
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:43
Yatsı 21:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı