Avrupa'nın kapıları gençlere açılıyor: 35 bin ücretsiz Avrupa turu fırsatı! (Türk vatandaşları da katılabilir)

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, "DiscoverEU" programı kapsamında 18 yaşındaki 35 bin gence, trenle ücretsiz Avrupa turu imkanı sunuyor. Bu program, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahil olmak üzere, tüm AB üye devletleri ve AB'ye katılım aday ülkelerindeki gençlere açık. Peki, ücretsiz Avrupa turuna nasıl başvurabiliyor? Başvuru şartları neler? Detaylar haberimizde..

AİLE 17.04.2024, 09:55
1
Avrupa'nın kapıları gençlere açılıyor: 35 bin ücretsiz Avrupa turu fırsatı! (Türk vatandaşları da katılabilir)
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 35 bin gence ücretsiz Avrupa turu imkanı sunan "DiscoverEU" programını duyurdu! Bu program kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaşındaki gençler de Avrupa'nın güzelliklerini keşfetme şansı yakalayacak.
Başvuru sonucu tur programına katılmaya hak kazanan gençler, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında 30 gün boyunca Avrupa'nın birçok kentini trenle ücretsiz dolaşabilecek. Bu sayede farklı kültürleri deneyimleme, yeni insanlarla tanışma ve unutulmaz anılar biriktirme imkanı yakalayacaklar.
Üstelik DiscoverEU katılımcıları, gittikleri ülkelerde toplu taşıma, kültürel etkinlikler, konaklama, yemek, spor ve diğer alanlarda 40 binden fazla indirim olanağı sunan özel bir indirim kartına da sahip olacaklar. Bu sayede seyahatlerini daha da uygun fiyata gerçekleştirebilecekler.

Trenle ücretsiz Avrupa turu için başvurular dün başladı. Başvuru süresi, 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00’te sona erecek.
Tur için, 1 Temmuz 2005-30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğan AB üyesi ülke vatandaşları ile Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan’dan gençler başvurabilecek.
Başvurular, “Avrupa Gençlik Portalı” (European Youth Portal) üzerinden yapılacak. AB ile ilgili toplam altı sorunun bulunduğu bir testi yanıtlayan gençler, başvuru hakkı elde edecek.
Gençler, tek başlarına seyahat edebilecekleri gibi, başvuruya uygunluk sağlayan dört arkadaşıyla da programa katılabilecek.
Testi doğru yanıtlayan gençlerden 35 bini trenle ücretsiz Avrupa seyahati kazanacak.
Tura katılma hakkı elde eden gençler, AB ülkelerinin tümü de dahil, istedikleri rotayı belirleyebilecek.
İsteyenlerse, geçen yıl başlatılan Yeni Avrupa Bauhaus ilkeleri doğrultusunda AB’yi güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı kılan kent ve bölgeleri içeren farklı güzergahları seçebilecek.

Ücretsiz tur, mimarlık, müzik, güzel sanatlar, tiyatro, moda ve tasarım gibi çeşitli kültürel noktaları birleştiren DiscoverEu Kültür Rotası ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Avrupa Kültür Başkentlerini de kapsıyor.Ücretsiz tura katılan engelli veya sağlık sorunu bulunan gençlere özel destek sağlanacak.
AB Komisyonu tarafından 2018 yılında başlatılan DiscoverEU programına, 1 milyondan fazla aday, 284 bin ücretsiz seyahat kartı için başvuruda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı