Ayçiçek yağı fiyatlarına indirim gelecek mi? Toptancılar açıkladı...

Ayçiçek yağı fiyatlarına gelen zamların ardından dolar kurundaki düşüşle birlikte indirim yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyordu. Yağ toptancılarından dikkat çeken açıklama geldi.

EKONOMİ 24.12.2021, 12:55
29
Ayçiçek yağı fiyatlarına indirim gelecek mi? Toptancılar açıkladı...
Dolar kurunun 18 TL'ye çıkması sonrasında ayçiçek yağı fiyatları altın fiyatlarıyla yarışır hale gelmişti. Zincir marketlerde dahi gün aşırı zamlanan ayçiçek yağı fiyatları 120 TL'yi bulmuştu. Diğer marketlerde 150 TL'yi geçen ayçiçek yağı fiyatları dolar kurundaki düşüşe rağmen gözle görülür bir düşmedi.
Tarım kredi marketlerinde yüzde 11'e yakın indirim yapılarak 106 TL'de satılan ayçiçek yağı zincir marketlerden A-101 ve Şok'ta 110 TL'den satılmaya başlandı. BİM zincir market henüz bir indirim yapmazken, yağ toptancılarından dikkat çeken açıklama geldi.
Yağ toptancıları, “Son dönemde yağın paleti 600 TL’ye kadar çıkmıştı 520 TL’ye düştü. Dolar burada sabit kalacak fabrikalar yeni fiyat belirleyecek. İndirimler iki haftaya kadar daha da artar. Önceden piyasaya güven olmadığı için herkes kendince önlem alıp stok yapmıştı” ifadelerini kullandı.
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre süt ürünleri toptancıları ise kur düşüşüyle ilgili “Ambalaj ürünlerine hemen yansır. Eldekileri tüketmemiz lazım. Ne kadar sürede tükeneceğinin ön görüsünü yapamıyoruz. Ürün olarak aynı stoktayız. Haftalık ve aylık aldığımız ürünler var. Fabrikalardan aylık aldıklarımızı bir ay sonra haftalığı bir haftaya öğrenebileceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı