Son Dakika

Babacan'dan Erdoğan'a: Otomatik olarak aklına ben geliyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski dönemde ekonomiden övündüğünde, otomatik olarak aklına kendisinin geldiğini söyledi. Babacan, "hemen bana sataşıyor" dedi.

SİYASET 08.01.2023, 19:45
4
Babacan'dan Erdoğan'a: Otomatik olarak aklına ben geliyorum
DEVA Partisi, Ali Babacan’ın T24’te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Seçim ve ekonomi konusunda dikkat çeken mesajlar veren Babacan, "Altı parti tek bir listeden, tek bir partinin çatısı altında seçime girecek diye bir şey yok.” dedi.
Babacan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Şu anki Anayasa, cumhurbaşkanına olağanüstü yetkiler vermiş durumda. Ve Sayın Erdoğan da bu yetkileri pervasızca kullanıyor. Hatta yetkilerin sınırını zorlayarak kullanıyor. ‘Ben istedim oldu. Aklıma geleni yaparım, kimse de benden hesap soramaz’ diyor. Memleketin tümünü ilgilendiren kararlarda temsil gücünün yüksek bir şekilde iradeye yansıması kıymetli. Bu da nasıl olacak; çok önemli kararlarda önce altı partiyle istişare yapacak, altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak. Eğer altı parti güç birliği yapıp ortak aday belirlediğinde bu seçim kazanılacaksa altı partinin desteklediği adayın da seçimden sonra o altı parti ile istişare içinde olması, işin tabiatında var.

Hükümet iki de bir ‘beka beka’ deyip duruyor, değil mi. Şu andaki hükümet; ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, düşmanlaştırıcı dili ile ülkenin en önemli beka meselesi haline gelmiştir. Ülkenin bir kesimini düşman ilan ederek bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlayamazsınız. Ama Altılı Masa bunu sağlıyor. Biz, bu ülkenin demokrasisi için; özgürlükler, zenginlikler için asgari müşterekle buluşup o müştereği hayata geçirmek için yola çıktık. Asgari müşterek bile ülkeyi kanatlandırıp uçuracak.

Altı partinin milletvekili sayısını maksimize etmek için hangi illerde ne tür bir iş birliği yaparsak daha çok milletvekili çıkarabiliriz diye bir süreç başlatmış oluyoruz aslında. Altı parti tek bir listeden, tek bir partinin çatısı altında seçime girecek diye bir şey yok.

Biz kazanalım, mutabık kaldığımız programı uygulayalım, gerçekten korkacak hiçbir şey yok. Türkiye ekonomisinin durumu en ağır enkaz da olsa devralırız, hemen toparlarız. 6 ayda bu kriz iklimini ortadan kaldırırız ama tek haneli enflasyona inmek 2 yıl sürecek. Hükümet yanlış yerlerde geziyor. Türkiye'de ÜFE ile TÜFE arasındaki fark, tarihin en büyük farkı. Bunun da en önemli sebebi kur artışı. Kur arttı, maliyetler arttı, fakat halkta satın alım gücü olmadığı için bu maliyetler daha satış fiyatına yansımadı. Tamamen yanlış analiz yapıyorlar. Tarım Kredi Kooperatiflerine market açtırıp yukarıdan aşağıya fiyatları baskı altında tutmaya çalışıyorlar; yanlış. Maliyeti aşağı indirdiğinizde bu ülkede enflasyon düşecek. Bunu yapacak ne insan kaynakları var ne zihniyet var, hiçbir şey yok. Sayın Erdoğan'ın açıklamalarına bakın, ekonomiyle ilgili güzel şeylerden bahsederken hep eski dönemi anıyor. Eski dönemi de anınca da otomatik olarak aklına ben geliyorum, hemen bana sataşıyor, tutamıyor kendini. Bir kompleks de var o dönemle alakalı. ‘Ben imza atmasam yapamazdı’ falan diyor. Bu kafayla, bu zihniyetle, bu yorgunlukla mümkün değil. Bu iktidar artık yoruldu ve yaşlandı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı