Son Dakika

Bahçeli 8 yıl önce Erdoğan’a saydırmıştı! MHP’den inkar etmeyiz çıkışı

Can Ataklı, Amasra'da 41 madenciye mezar olan maden faicasını eleştirenleri fırsatçı olarak değerlendiren Devlet Bahçeli'nin Soma'daki tavrını hatırlatmıştı. MHP’den inkar etmeyiz çıkışı geldi...

GÜNDEM 19.10.2022, 15:45 19.10.2022, 19:16
2
Bahçeli 8 yıl önce Erdoğan’a saydırmıştı! MHP’den inkar etmeyiz çıkışı

Gazeteci yazar Can Ataklı bugünkü Korkusuz gazetesi köşesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü haftalık grup toplantısında, Amasra'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına yönelik eleştirileri “fırsatçılık” olarak değerlendirmişti. Bahçeli söz konusu konuşmasında, “Acı üzerinden istismar yapmanın mert bir tavırla hiçbir ilgisi olamaz. Amasra'yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçak hem de ahlaksızdır.” demişti.
Muhalif gazetesi Can Ataklı ise bugünkü yazısında MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye sözleri nedeniyle, “Devlet Bahçeli Amasra’daki korkunç faciadan sonra iktidarı korumak için seferber oldu. Her ne kadar “İhmaller araştırılacaktır” dese de asıl amacı iktidarın bu faciaya neden olmakla suçlanmasına karşı kendini siper etmekten kaçınmıyor. Tamam, iktidar ortağıdır, bunu yapması belki normal karşılanabilir ama iktidara yönelik eleştirileri fırsatçılıkla suçlaması olacak iş değil. Devlet Bey’e Soma konuşmasını da hatırlamak isterim. Eğer bugün yapılan eleştiriler bozgunculuksa, fırsatçılıksa, kanda leke ise sizin 2014’te yaşanan Soma faciasından sonra söylediklerinizi nereye koyarız acaba?” demişti.
Can Ataklı’nın ifadelerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan cevap geldi. Yalçın, “Sayın Devlet Bahçeli, her zaman sözünün arkasında durmuş tutarlı bir siyaset adamıdır. Soma’da vaktiyle yaşanan facia hakkındaki değerlendirmelerini de inkâr edecek değildir. Ama önemli olayların kategorik olarak, yerinde ve zamanında ele alınması da ahlaki bir sorumluluktur.” dedi.
Semih Yalçın’ın paylaşımları şöyle:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 yıl önce meydana gelen Soma maden faciası sonrası dönemin Başbakanı Erdoğan'ı çok sert ifadelerle eleştirmişti. Bahçeli, “Başbakan Erdoğan Soma’ya gitmiş ve terör estirmiştir. Yaslı Somalılara meydan okumuş, tepkiler karşısında öfke nöbetleri geçirmiştir. Neredeyse ulu orta vatandaşlarımızla yumruk yumruğa kavga etmeye bile niyetlenmiş, ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır. Başbakan Erdoğan’da merhamet, anlayış, tolerans kalmamıştır. Her tepkiyi hükümetine ve kendisine darbe olarak gören ucube bir fıtrata mahkûm olmuştur. Hükümet ve yandaşları utanmasa Soma’daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek, iş kazasını sabotaj olarak yorumlamayı arttırarak sürdürecektir. Başbakan Erdoğan manen bitmiş, aklen tükenmiş, kalben iflas etmiştir.” demişti. Bahçeli'nin dönüşümü şaşırtmadı: Cinayetten hastalıklı yaklaşıma...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı