Bahreynliler, işgalci İsrail ile normalleşmeyi protesto etti!

Yüzlerce Bahreynli, El-Khalifah rejiminin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmesini protesto etmek için protesto yürüyüşü düzenledi.

DÜNYA 30.05.2023, 04:35
2
Bahreynliler, işgalci İsrail ile normalleşmeyi protesto etti!
Bahreyn'de Cuma namazından sonra protesto düzenlendi. Bahreyn'deki bağımsız gazete Manama Post'a göre, protestocular Manama ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleşmesine amansız bir şekilde karşı çıktı. Ayrıca Filistin davasına desteğin ve işgalci rejime karşı direnişin altını çizdiler. Bahreyn'in ana muhalefet grubu El Wefaq ve krallığın üst düzey din adamı Şeyh İsa Kasım da normalleşmeyi kınayanlar arasındaydı.
Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Eylül 2020'de Washington'da düzenlenen bir etkinlikte İsrail ile ABD'nin arabuluculuğunda normalleşme anlaşmaları imzaladı. Sudan ve Fas da aynı tuzağa yılın ilerleyen zamanlarında düştüler ve ABD'nin arabuluculuğunda benzer anlaşmalar imzaladılar.
Normalleşme adımları, Filistinlilerin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki uluslardan ve insan hakları savunucularından, özellikle de Müslüman dünyasından yaygın kınamalara yol açtı. Filistinliler, anlaşmaların bir "arkadan bıçaklanma" ve onlarca yıllık İsrail işgaline karşı davalarına ihanet olduğunu vurguluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı