Son Dakika

Barlas: Erdoğan'ın doları dize getirmesinin ardından sıra stokçularda

Mehmet Barlas, Erdoğan'ın doları dize getirdiğini iddia ederek sıranın stokçulara geldiğini öne sürdü.

GÜNDEM 28.12.2021, 08:35
13
Barlas: Erdoğan'ın doları dize getirmesinin ardından sıra stokçularda
Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler dizmeye devam ediyor. Barlas, Erdoğan'ın doları dize getirdiğini iddia ederek sıranın stokçulara geldiğini belirtti.
Cumhuriyet döneminde çıkartılan Milli Koruma Kanunu'na işaret eden Barlas, Bu yasayı çiğneyenlere hapis cezaları verildi. Bazı varlıklı aileler ise ailenin içinden birini seçip onu hapse gönderirdi. Son dönemlerde bu geçmişi unutmaya başlamıştık. Ama virüs salgını, ekonominin bütün dengelerini bozunca ihtikârcılık da, stokçuluk da başvurulur bir yöntem haline geldi." diyerek şöyle yazdı:

Erdoğan'ın doları dize getirdiğini iddia eden Barlas, şu ifadeleri kullandı:

"Döviz yükselirken acımasız bir şekilde artan market etiketleri, döviz hızla düşerken nedense inişe geçişte çok yavaş hareket ediyor. Dahası, ellerindeki stokları bahane eden market yöneticileri de fahiş fiyatla mücadele konusunda oldukça isteksiz görünüyor"
"Vatandaş olarak çarşıyı, pazarı gezdiğimiz zaman anormal uyumsuzluklar hemen göze çarpıyor. Yani et fiyatından başlayıp süte kadar uzanan ürün yelpazesinde vatandaşa yönelmiş kazıklar dayanılır gibi değil. Peki bu fahiş fiyatlarla nasıl mücadele edilecek? Sanırım Türkiye'yi yeni bir Milli Koruma Kanunu bekliyor. Ve buna da pek az kimse itiraz edecek"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı