Batı taklitçiliği sahada! İslami Bayramlarda Süper Lig'e ara yok!

Batı taklitçiliğinde zirve yapıldı... İngiltere, Almanya ve İspanya’da dahi ligler devam ederken, ülkemizde futbola Noel arası verildi…

GÜNDEM 01.01.2023, 04:35
1
Batı taklitçiliği sahada! İslami Bayramlarda Süper Lig'e ara yok!
Süper Lig’de 16. hafta müsabakaları Noel engeline takıldı. Miladi yılbaşı olması nedeniyle bu hafta sonu Süper Lig kapsamında maç oynatılmazken akıllara, İslami bayramlarda fikstürün ara vermeksizin devam ettiği gerçeği geldi. Söz konusu tutarsızlık, ülkemizdeki Batı taklitçiliğini de bir kez daha gözler önüne serdi.
Dünya Kupası nedeniyle ara verilen Süper Lig, geçtiğimiz günlerde tekrar başlamıştı. Söz konusu ara nedeniyle sıkıştırılmış bir fikstür oluşturulsa da Noel yani miladi yılbaşı dolayısıyla lige ara verildiği görüldü. Normal şartlarda Süper Lig’in 16. haftasına sahne olması gereken bu hafta sonu, Noel nedeniyle boş geçildi.
Süper Lig’e Noel dolayısıyla ara verilirken İslami bayramlarda söz konusu hassasiyetin uygulanmıyor oluşu dikkat çekiyor. Bilindiği üzere Süper Lig gerek Ramazan gerekse Kurban Bayramı’nda ara verilmeksizin devam ediyor. Söz konusu durum, ülkemizdeki Batı taklitçiliğini gözler önüne seriyor. Kültür emperyalizminin pençesinde bulunan ülkemizdeki bu tutarsızlıkların ne zaman son bulacağı merak ediliyor.
Süper Lig’e Noel nedeniyle ara verilmesi garipsenirken dünyanın önde gelen liglerinde maçlara ara verilmediği görüldü. Dünyanın en prestijli ligleri olarak görülen La Liga, Premier League ve Bundesliga’da Noel’e rağmen ligler devam etti. Söz konusu liglerde fikstür kapsamında dün de maçlar oynandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı