Belçika Hitler propagandasına karşı harekete geçiyor

Belçika'da ayrımcılıkla mücadele eden Fırsat Eşitliği Merkezi (Unia), ülkedeki neo-Nazilerin, Nazi rejimine göndermede bulunan özel otomobil plakaları ile propaganda yaptıklarını açıkladı.

DÜNYA 04.09.2022, 22:40
1
Belçika Hitler propagandasına karşı harekete geçiyor

Belçika Fırsat Eşitliği Merkezi'ne göre, çoğu kişi için ilk bakışta zararsız gibi görünen bu plakalar aslında Alman faşist lider Adolf Hitler ve Nazi ideolojisine gönderme içeriyor.

Plakalardaki "HH" ifadesi, Nazi selamı "Heil Hitler"e bir gönderme. H, Belçika alfabesinde 8. harf. Plakalardaki "88" de, Heil Hitler kelimesinin baş harfleri olan "HH"yi simgeliyor.

Unia'ya göre, "1-RAS-88" plakaları da, belirli bir ırk üstünlüğünü ima eden "tek ırka" atıfta bulunuyor.

HH ve 88 rakamının genellikle "Heil Hitler" göndermesi için kullanıldığını vurgulayan merkez, "Bu ırkçılık karşıtı yasanın ihlalidir" ifadelerini kullanarak, Belçika Ulaştırma Bakanlığı'na başvurdu.

Belçika Araç Kayıt Sistemi'nin (DIV), ırkçı plakalarla ilgili kasıt bulunmadığı yönünde görüş bildirdiğini belirten Fırsat Eşitliği Merkezi, Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet'ten, aşırı sağcı sembol ve göndermeler içeren plakaların yasaklanmasını istedi.

Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet, Belçika medyasına, Nazi propagandası içeren plakalar konusunda "derinden şok olduğunu" ifade etti.

Belçikalı Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet, yasaklanmış plakalar listesinin genişletmesi ve daha sıkılaştırılması gerektiğini ifade ederek, “Bu tür plakalar halka açık yollara uygun değil. Başvuranların niyetleri ne olursa olsun, bunların önlenmesini sağlamak hükümetin görevidir" açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı