Son Dakika

BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in serveti dudak uçuklattı

Dünyanın ilk etkili mRNA bazlı koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech firmasının kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin dünyanın en zengin insanları sıralamasında hızla yükseliyor. Uğur Şahin'in serveti...

EKONOMİ 02.05.2021, 09:50
25
BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in serveti dudak uçuklattı
Covid-19 aşısını geliştiren Alman BioNTech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin dünyanın en zengin insanları sıralamasında hızla yükseliyor.
Eşi Özlem Türeci ile birlikte koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile bir anda tüm dünyanın gündemine gelen Uğur Şahin İngiliz iş adamlarını bile geride bıraktı.
Uğur Şahin’in CEO’su olduğu BioNTech, Time’ın en etkili 100 şirket listesine girdi.
Eşi Özlem Türeci ile 2008’de BioNTech şirketini kuran Prof. Dr. Uğur Şahin’in serveti 1 ayda 3 milyar dolar artarak 7.4 milyar dolara ulaştı.
Prof. Dr. Uğur Şahin, İngiliz iş adamı Richard Branson ve İtalyan modacı Miuccia Prada’yı geride bıraktı.

BioNtech şirketinin İcra Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Uğur Şahin, 29 Eylül 1965 İskenderun doğumludur. BioNTech'in CEO'su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi'nde çalışıyor. 55 yaşındaki Uğur Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. İmmünolog ve onkolog olan Uğur Şahin, İskenderun'da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göçmüştü. Babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Uğur Şahin'in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Uğur Şahin, bugün eşiyle birlikte Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı