Son Dakika

Bir AKP zihniyeti portresi: Bir yeşil alan daha betona açılıyor

Çevre Şehircilik Bakanlığı, askeriyeden devraldığı ağaçlandırılmış araziyi konut ve benzin istasyonu olarak planlayan Tuzla Belediyesi’nin plan değişikliğini onayladı.

GÜNDEM 20.01.2023, 12:00
5
Bir AKP zihniyeti portresi: Bir yeşil alan daha betona açılıyor
Çevre Şehircilik Bakanlığı, askeriyeden devraldığı ağaçlandırılmış araziyi konut ve benzin istasyonu olarak planlayan Tuzla Belediyesi’nin plan değişikliğini onaylarken planın kesinleşmesi durumunda ise yaklaşık 20 bin metrekarelik ağaçlık alan konut inşaatları için yok edilecek.
Karar gazetesinde yer alan habere göre betonlaşan Tuzla’nın ortasında yeşil bir vaha gibi kalan eski askeri arazi, Belediyeye devredildikten sonra yavaş yavaş betona teslim ediliyor. Askeri araziyi devralan Tuzla Belediyesi, yaklaşık 20 bin metrekarelik kısmını daha imara açmak için plan değişikliği hazırladı.
İstanbul 3.İdare Mahkemesi 2021 yılında hazırlanan planların yürütmesini durdurdu. Revize edilen planlar geçen yıl Bakanlık tarafından onaylandı ve eylül ayında askıya çıktı. Askı süresinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü, söz konusu araziden geçen yüksek gerilimli elektrik hatlarının kaydırılması için plan değişikliği yapılmasını istedi.
İstanbul'un nüfus yoğunluğu şehri yaşanmaz hale getirirken yeni yerleşimleri açmak ve yeşil alanları yok etmek büyük tepki topluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı