‘Bu da Hinduların laikliği'

Hindistan’da alınan bir karar yine tepkilere sebep oldu. Geçen aylarda cami yıkan Budist yönetim son olarak İslami okulları yasaklayan bir karar aldı. Saadet lideri Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, alınan kararı kınadığını belirterek, Hindu yönetimine tepki gösterdi.

GÜNDEM 28.03.2024, 04:35
1
‘Bu da Hinduların laikliği'
Hindistan’ın Budist yönetiminin aldığı bir karar yine tepkilere sebep oldu. Müslümanlara yönelik bilinçli bir şekilde sürdürülen baskı ve tehditler had sayfaya ulaştı. Hindistan’daki İslami uyanışa engel olmak için sözde mahkemelerin kararları sahaya sürüldü. Bir mahkeme ‘laiklik’ gerekçesiyle İslami okulların yasaklanmasına karar verdi. Daha önce tarihi bir camiyi yıkan Hindu yönetimi, yerine tapınak inşaatına başlamıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hindistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve tehditlere ilişkin açıklama yaptı. Karamollaoğlu, “Hindistan'ın Utar Pradeş'teki Allahabad Yüksek Mahkemesi’nin vermiş olduğu İslami okulların yasaklanması kararını kınıyorum” cümleleriyle tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, açıklamasının devamında ise, “Kendi dini inançlarına her türlü serbestiyeti tanıyan Hindistan yönetiminin, söz konusu Müslüman vatandaşlar olunca ‘laiklik’ bahanesine sığınması, ülkedeki milyonlarca Müslüman kardeşimize karşı işlenmiş bir suçtur. Yüzlerce yıldır kalplerimizin bir attığı Hindistan Müslümanlarının her daim yanında olacağız” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı