BUÜ ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Cumalıkızık'a destek!

Araştırma Üniversitesi vizyonunu kararlılıkla sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), farklı alanlarda çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Son olarak, Birleşmiş Milletler tarafından "Dünyanın En İyi Turizm Köyü" projesinin yükseltme programı içerisinde yer alan Cumalıkızık için Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne katkı sağlayacak.

AİLE 25.03.2024, 12:15
1
BUÜ ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Cumalıkızık'a destek!
Araştırma Üniversitesi misyonunu titizlikle sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), farklı alanlarda çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Son olarak, UNESCO tarafından "Dünyanın En İyi Turizm Köyü" seçilen Cumalıkızık'ın kalkınmasına katkıda bulunmak için önemli bir adım atıldı. BUÜ, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülen "Dünyanın En İyi Turizm Köyü" projesinin yükseltme programı kapsamında Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne destek verecek.

Birleşmiş Milletlerin ’Dünyanın En İyi Turizm Köyü Cumalıkızık’ projesinde çok yönlü eğitim, araştırma ve teknik destek işbirliği sağlamak için hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer imza attı.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Cumalıkızık'a çok yönlü destek sağlanacak. Protokol kapsamında aşağıdaki çalışmalar yürütülecek:

Göreve başladıkları ilk günden itibaren araştırma üniversitesi vizyonu çerçevesinde hareket etmeye çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan Dünyanın En İyi Turizm Köyleri projesine 2022 yılında başvuruda bulunduklarını söyleyen Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, “Eğer köyünüz hazırsa ve tüm şartlar tutuyorsa sizi bu projenin içerisinde doğrudan alıyorlar. Eksikleriniz varsa ve bu sıralamada yer alacak gibiyseniz sizi yükseltme programına dahil ediyorlar. Türkiye’den de Mardin Anıtlı ve Bursa Cumalıkızık yükseltme programına kalan iki köy oldu. Raportörler geldi ve toplantılarımızı yaptık. İyileştirmeleri belirleyerek hemen gerekli aksiyonları almaya başladık. Bu anlamda bir kısım eksikliklerimizi tamamlamak için üniversitemizle görüşmeye başladık. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizden çok kıymetli hocalarımızla iletişime geçtik. Onlar da sağ olsun bizi kırmadı ve ortak çalışmalara başladık. Kısa sürede de eksik kalan konularımızı tamamlayacak ve Dünyanın En İyi Turizm Köyleri projesinde kendimize yer bulacağımıza inanıyoruz. İşbirliği için üniversitemize ve kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolünün törenine, BUÜ Genel Sekreteri Osman Dikmen ve İİBF İşletme Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy ve Prof. Dr. Çağatan Taşkın da katılım gösterdiler. Törende ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.
Kaynak: İHA
"Cumalıkızık Köyü’nde hizmet veren yeme-içme, konaklama, hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ve çalışanlarına yönelik mesleki eğitimler verilmesi, araştırma yapılması, teknik destek sağlanması ve köy halkına sosyal girişimciliğe yönelik söyleşi, panel ve workshop şeklinde toplantıların veya eğitimlerin planlanması çalışmaları yürütülecek."
“Üniversite olarak bilgi ve deneyim anlamında son derece güçlü bir geçmişe sahibiz. Bu protokole destek sağlayacak olan İşletme Bölümümüz de dinamik ve nitelikli hocalarımızın görev yaptığı bölümlerimiz arasında yer alıyor. Üniversitemizin kapısı, ülkemiz ve milletimizin faydasına olacak tüm işbirliklerine sonuna kadar açıktır. Bir araştırma üniversitesiyiz ve bu alandaki performansımızı her zaman için daha da yukarılara çekmeyi arzu ediyoruz. Akademik ve bilimsel çıktı sağlayacak işbirliği projelerinin özel katkıları oluyor. Bugün imzalayacağımız proje de son derece değerli. Protokolün üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için özel hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Cumalıkızık hepimizin gözbebeği. Oranın iyileştirilmesi ve çok daha nitelikli bir yer haline gelmesi son derece değerli bir iş olacaktır. Emeği geçen ve çalışmaya katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı