Son Dakika

Çalışma saatleri değişti! Hafta sonu marketler saat kaça kadar açık?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında yeni normalleşme adımlarını kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Peki yeni kararlar doğrultusunda hafta sonu marketler kaça kadar açık olacak?

EKONOMİ 06.03.2021, 10:30
21
Çalışma saatleri değişti! Hafta sonu marketler saat kaça kadar açık?
  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararları hafta başı duyurmuştu.
Kabine toplantısı sonrası alınan kararlar gereği İçişleri Bakanlığı 81 ile marketlerin çalışma saatlerine ilişkin genelge gönderdi.
Söz konusu genelge ile market ve bakkalların çalışma saati düzenlendi.
İçerisinde Ankara'nın da yer aldığı düşük ve orta riskli illerde marketler cumartesi ve pazar günleri saat 20:00'e kadar açıkken, İstanbul'un yer aldığı yüksek riskli illerde marketler cumartesi günü saat 20.00'ye kadar, pazar günü ise 17:00'e kadar hizmet verecek.
Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak belirlendiği belirtildi.
Sokağa çıkma yasağının pazar günleri devam edeceği illerde marketler saat 10.00-17.00 arası hizmet verecek.
ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞEN İLLER AÇIKLANDI

İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı