Ögun çifti, yetkililerden yardım bekliyor

Kendini polis gibi tanıtıp insanları mağdur eden dolandırıcılar, her geçen gün kurbanlarına bir yenisini ekliyor. Dolandırıcıların tuzağına düşen Arif ve Zennure Ögun çifti tüm mal varlıklarını kaybetti.

GÜNDEM 22.04.2024, 04:35
Ögun çifti, yetkililerden yardım bekliyor
Kendini polis gibi tanıtıp insanları mağdur eden dolandırıcılar, her geçen gün kurbanlarına bir yenisini ekliyor. Arif ve Zennure Ögun çifti de bu dolandırıcıların tuzaklarına yakalandı. İstanbul Silivri’de yaşayan Ögun çiftini arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtarak kimliklerinin suç işleyen bir çete tarafından kullandığını söyledi. Sonuç olarak tüm mal varlığını ve birikimini kaybeden Ögun çifti, TV5 ekranlarında yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenen Ögun çifti, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor
Haber: Muhammed Ali GÖKMEN

Dolandırıcıların kurduğu tuzağı anlatan Zennure Ögun, “Gazze savaşından hemen sonraydı, eşimin telefonu çaldı. Eşim biri ile konuştu. Eşim anlaşamayınca telefonu bana verdi ben konuştum. Telefondaki kişi bana, ‘Ben Silivri emniyetten falan kişiyim Selimpaşa’da bir kaçak yakaladık, üzerinden eşiniz Arif Ögun’a ait bir kimlik çıktı. Biz arkadaşı sıkıştırdık ve eşinizin kimliğini Silivri’de bir emlakçıdan satın aldığını itiraf etti. Eşinizin kimliği ile suçlar işlendi, insanlar dolandırıldı’ dedi. Bunları söyleyince ben hemen telefonu kapattım.  Telefonu kapattıktan hemen sonra 155’i aradım ve durumu izah ettim. 155 beni dinledikten sonra, ‘Çete takibimiz de haberimiz var ve size vereceğimiz talimatlara uyun’ dedi. Meğer onlar da dolandırıcıymış. Sonra da süreç başladı” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıların ikna sürecine dikkat çeken Zennure Ögun, “Telefonu kapattıktan sonra eşimin telefonuna kimliklerimizin fotoğrafı geldi. Eşimin kimliğinin üzerinde başka bir beyefendinin fotoğrafı vardı. Benim kimliğimin üzerinde başka bir bayanın fotoğrafı vardı. Bizi arayan numara tekrar aradı ve bu kimlikler size mi ait diye sordu. Ben de evet bize ait ama fotoğraflar bizim değil dedim. Bana bu kimliklerle insanların hesapları boşaltılıyor, yurtdışına para çıkarılıyor devlet nezdinde suçlusunuz eğer yardımcı olursanız biz bu işi yapanlara operasyon yapacağız dediler. Ben 155’i aradığımda polisle konuştuğumu zannediyordum ama telefonlarımızı hack’lemişler. Biz durumdan habersizdik tabii” şeklinde konuştu.

Zennure Ögun, dolandırıcıların tüm mal varlıklarını bildiğini belirterek, “Selimpaşa’da 3 arsa ve 2,5 katlı villamızı emlakçıyı arayarak satış yapmak istediğimizi ve o çeteyi de emlakçının getireceğini, o arada da baskın yapacaklarını söylediler. Google’dan konuştuğumuz polis memuru olduğunu söyleyen kişiyi arattığımızda çıktığı için biz de güvendik ve emlakçıyı aradık direkt. Emlakçı da bize 10 gün içerisinde müşteriyi buldu. Tapuya gittik, operasyon olduğu için biz değerinden fazla bir fiyat söyleyince müşteri almayacağını söyledi. Sonra beni aradılar ve, ‘Zennure Hanım siz devlet ile dalga mı geçiyorsunuz fiyatınızı düşük verin tapudakiler bizim arkadaşlarımız her şey kontrolümüzde’ dediler. Biz de yarı fiyatı bir fiyat verdik. Arsalarımız ve evimiz gitti” diye konuştu.

Zennure Ögun, “Evi satın alan kişi evden çıkmamızı istedi. Ben de burası operasyon için satıldı dediğimde beni dinlemedi. Burada tapudaki görevlinin de ihmali var. Çünkü eşim 75 yaşında eşimden bir sağlık raporu istememiş, mirasçıların var mı dememiş ve bak burayı sen ederi fiyat mı satıyorsun gibi sorular sormamış. 3 hafta önce buraya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geldi. Geldiği açılışta kendine ulaşmak için çok çabaladım. Elimde belgelerim ile gittiğimde güvenlikleri biz sizi arayacağız dedi. Aradılar ve hiç mi bir gelişme olmadığını sorduğumda hanımefendi sıradasınız dediler. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya tekrardan sesleniyorum. Mağduruz bizi görün ve bu olayı araştırın. Bu çete bizim kimlik bilgilerimize e-devlet bilgilerimize nereden ulaştı. Bu çete bizim numaralarımızı nereden satın aldı ve buldu” diyerek, yaşananları anlatıp yardım beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı