Camlarda Parmak İzi Olmaması İçin Ne Yapılmalı?

Temizlik aşamasında en zorlayıcı lekeler, camlarda oluşan parmak izleridir. Temaslardan dolayı meydana gelen bu izler genellikle çocuklu evlerde tam bir kabusa dönüşür.

AİLE 24.03.2024, 13:00
Camlarda Parmak İzi Olmaması İçin Ne Yapılmalı?
Camlarda ve aynalarda oluşan parmak izleri, ev temizliğini yapan kişi için oldukça can sıkıcı bir durumdur. Sadece çocuklu ailelerde değil aynı zamanda kalabalık nüfusa sahip olan evlerde de sık sık bu sorun meydana gelir. Camların açılıp kapatılması sırasında ya da özellikle perde kullanımlarında mutlaka ev halkından birinin parmakları cam ile temas eder.
Camlarda meydana gelen parmak izi hem rahatsız edici bir görüntüye neden olur hem de evin genel anlamda kirli olduğunun düşünülmesine neden olur. Bu durum özellikle de kadınlar için oldukça can sıkıcıdır. Evde kolay bir şekilde hazırlanabilecek karışımlar ile camlardaki parmak izleri kısa sürede temizlenebilir. Kullanılacak olan malzemeler ise hemen hemen her evde yer almaktadır.

Ayna ya da cam gibi yüzeylerde meydana gelen parmak izleri hemen temizlenmediği taktirde daha zor temizlenmektedir. Aynı zamanda bu yüzeylerde hiç de şık olmayan bir görüntüye neden olmaktadır. Birçok kişinin temizlik aşamasında kullandığı beyaz sirke, camlardaki parmak izlerinin temizlenmesinde de etkili oluyor. Parmak izlerinin temizlenmesi için hazırlanacak olan karşım için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

Kullanılacak olan tüm malzemeleri sprey özelliği olan bir şişe aktardıktan sonra karışması için güzelce çalkalayın. Ardından parmak izi olan cam yüzeylere sıkın ve temiz bir bez ile durulayın. Bu karışım ile uzun süre temiz ve parlak camlara sahip olabilirsiniz.

Cam temizliği sırasında denenebilecek bir diğer yöntem ise cam silme suyuna limon suyu eklenmesidir. Ortalama olarak bir buçuk litrelik suya yarım limonun suyunu sıkın ve camlarınızı bu su ile temizleyin. Bu sayede camlardaki parmak izlerinin anında gittiğini görebilirsiniz. Bu temizlik için mikrofiber bez kullanılabileceği gibi eski usul gazete kağıdı da kullanılabilir.

Cam temizliğinde zorlayıcı parmak izi lekelerinden kurtulmak için bulaşık deterjanı kullanılabilir. Bunun için ılık bir suyun içerisine birkaç damla bulaşık deterjanının eklenmesi yeterli olacaktır. Ardından ilk olarak hazırlanan su ile camların silinmesi ve sonrasında ise temiz bir bezle durulanması gerekir.

Camlardaki parmak izlerinin ve diğer tüm lekelerin giderilmesi için cam silme suyuna sabun eklemeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda Arap sabunu kullanımı da camlardaki lekelerin giderilmesinde oldukça etkili olacaktır.

Cam temizliği yaparken mutlaka eldiven kullanımı tercih edilmelidir. Aksi halde mevcut parmak izi lekeleri giderilirken, temizlik aşamasında kendi parmak izlerinizin camda leke bırakmasına neden olabilirsiniz. Eldiven kullanımının yanı sıra cam temizliğinde tercih edilecek bezde oldukça önemlidir. Bezlerin sahip olduğu dokular, camdaki parmak izleri başta olmak üzere toz ve diğer kir artıklarının daha hızlı bir şekilde yüzeyden uzaklaşmasını sağlar.
Cam temizliğinde kullanılabilecek bezler arasında, eski alışkanlıklardan kalma fanila ya da artık kullanılmayan penye tişörtler yer alabilir. Bunların dokusu hem kirlerin kolay temizlenmesini sağlar hem de cam yüzeylerin temizlenirken çizilmesini engeller. Ancak bunlar yerine mikrofiber özelliğe sahip bezlerin kullanılması daha etkili sonuçların alınmasına yardımcı olacaktır. Diğer ürünlere göre daha kalıcı ve hızlı bir temizlik sunan mikrofiber bezlerin yanı sıra son durulama işlemi için de yine gazete kağıdı tercih edilebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı