Son Dakika

CE Belgesi Neden Önemli?

CE belgesi almanın neden önemli olduğunu anlatarak CE belgesi veren firmalar hakkında bilgiler sunduk.

EKONOMİ 24.10.2022, 10:10
1
CE Belgesi Neden Önemli?
CE belgesi almak ürünün AB üzerinden serbest dolaşımlı ticaret alanına dahil olması demektir. CE belgesi veren firmalar, ürünlerin teknik açıdan ve kullanım açısından yeterli olduğunu belirterek, özellikle elektronik parçaların güvenli bir şekilde ticaret dolaşımına girmesini sağlar. Belgesi olmayan ürünlerin satılması durumunda insan sağlığını tehdit edecek durumların yaşandığı belirtilebilmektedir.

CE belgesi almak için üreticinin ürününü test ve deney aşamalarından geçirmesi, muayene üzerinden de onay alması gerekir. Modül, modüllerin ürüne verdiği tanımlar üzerinden yönetmelik kontrol edilmektedir.
CE belgesi nasıl alınır; belgenin alınması için CE sertifikasyon programı veren aracı kurumlara başvurabilirsiniz. Belgelendirme faaliyeti için ürünün kullanım alanına, dizayn ve yapım aşamasına bakılır, daha sonra kontrol tamamlanarak şart nameye uygunluk onaylanarak, gerekli birimlere yönlendirilir.

Örneğin bir makinenin içine monte edilecek bir parça, makineyle uyumlu olduğunu da kanıtlamalıdır. Kalite, güvenlik ve üretim amacına hizmet eden özellikler taşıyan ürünlere verilir.

CE belgesini alabilmek için öncellikle kriterler AB yönetmelik ve şartnamesine uygun şekilde yapılan düzenlemelerdir. Kapsamlı ve fonksiyonel bütün aşamalarını tamamlayan ATEX yönetmeliğine uygun kriterler taşınmalıdır. CE sertifikası üreticinin belirli bir ürününe verilir. Yani belge sadece bir üründe kullanılacak şekilde tasarlanmıştır.
Modül ve modüllere göre kriterler incelenir. CE belgelendirme niteliklerine uyan ürünler onaylanır ve belge almaya hak kazanır. Kalite, güvenlik, denetim ve sağlık aşamalarını tamamlaması gerekir.

CE belgesi almak ürünün kalite kontrolünün ve güvenlik kontrolünün tamamlandığını belirtmektedir. Ürünün AB serbest dolaşımlı ticaret alanında satışa çıkarılabilmesini sağlar. Böylece satış alanlarında sorun yaşamadan kullanıcıyla buluşması için etkilidir. CE belgesi ürünle ilgili sorun yaşanmasını ve üreticinin ürünü şikayet etme durumunu da minimalize eder. Çünkü ürün kontrolleri yapılarak süreç tamamlanmış ve onaylanmış olur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı