Son Dakika

Cem Küçük maden kazası sonrası AKP’yle ters düştü! İnandırıcı değil

Yandaş gazeteci Cem Küçük, Bartın Amasra'da 41 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazası sonrası AK Parti'nin tepe yöneticilerinin kazaya ilişkin açıklamalarını inandırıcı bulamadığı söyledi.

GÜNDEM 19.10.2022, 19:25
1
Cem Küçük maden kazası sonrası AKP’yle ters düştü! İnandırıcı değil
Gazeteci Cem Küçük dün Türkiye Gazetesi köşesinde Amasra’da devlete ait maden ocağında 41 madencinin hayatını kaybetmesi sonrası şaşırtan bir çıkışla AKP’ye tepki göstermişti.
Türkiye yazarı Cem Küçük, 17 Ekim tarihindeki “Ne desem boş” başlıklı köşe yazısında Amasra’da meydana gelen ve 41 işçinin hayatını kaybeden maden kazasına ilişkin eleştirilerde bulunmuştu. “Tedbirleri almıştık ama işte bu kaza oldu” yönündeki açıklamalarını inandırıcı bulmayan Cem Küçük attığı tweetle sosyal medyada da gündem olmuştu.
Aynı zamanda madenci bir babanın oğlu olan Cem Küçük, sosyal medya platformu Twitter hesabından söz konusu yazısını, “O gaz patlayacağı emaresini birkaç ay önceden vermiştir. “Bir şey olmaz” kafasıyla sonuçta 41 gariban işçi öldü. Benim gibileri, “gereken tedbirleri aldık ama bu kaza oldu”ya inandıramaz. Çünkü alınmadı.” ifadeleriyle paylaşmıştı.
AK Parti tarafından gelen tepkilere cevap veren Cem Küçük ise attığı ikinci tweetinde, “Yeni Şafak arşivimi sildiği için yazılarıma ulaşılamıyor ama Haber7’de kalmış. Soma faciası sonrası yazdığım yazının bir kısmı. 18 Mayıs 2014. “Kader diyemezsin” ifadelerini kullanmıştı.
Gelen tepkilere bugün de karşılık vermeye devam eden Cem Küçük bugünkü “İnandığını yazacaksın” başlıklı köşe yazısında, “2014’te Soma için de aynı şeyleri yazmışım. Her türlü önlem alınabilirdi demişim. Mesela bir madende gaz kaçağı varsa, işçiler bunu konuşur.” Şu ocakta metan sıkışması var” der. Bizim konuşmamız gereken bu çağda hâlâ nasıl oluyorda grizu patlaması olabiliyor?” ifadelerini yazdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı