Son Dakika

“Çiftçinin üretim yapmaya mecali yok”

Ekonomik sıkıntılar ve artan maliyetler yüzünden üretim yapmaya dermanı kalmayan çiftçinin sıkıntıları, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında dile getirildi.

GÜNDEM 19.06.2021, 04:35
3
“Çiftçinin üretim yapmaya mecali yok”
Saadet Partili Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pamukova Belediye Meclis üyesi Ahmet Şen, toplantıda yaptığı konuşmada, “Mera olmadığı için hayvanlarını kapalı ortamda bakmak zorunda kalıyorlar. Bunun sonucunda da maliyetler artıyor ve insanımızın üretim yapmaya mecali kalmıyor” dedi.
Saadet partisi, Türkiye’nin her yerinde vatandaşların sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar ve artan maliyetler yüzünden üretim yapmaya dermanı kalmayan çiftçinin sıkıntıları, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme getirildi. Saadet Partili Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pamukova Belediye Meclis üyesi Ahmet Şen, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, tarım sektöründeki sıkıntılara dikkat çekti. Çiftçi ve esnafın sorunlarına dikkat çeken Ahmet Şen, tarım sektörünün Türkiye’nin can damarı olduğunun altını çizdi.

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pamukova Belediye Meclis üyesi Ahmet Şen, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Pamukova’mızda bazı mahallelerimizde tarımsal üretim yapmak maksadı ile bir oluşum kuran vatandaşlarımızın bulundukları meralara elektrik alma gibi ihtiyaçlarının olduğunu ve bu işleri yapmakla sorumlu olanların her fırsatta kendilerini oyaladıklarını bizlere iletiyorlar. Yetkililerimize bir kez daha sesleniyoruz. Tarım bu ülke ekonomisinin can damarıdır. Gerekirse bu ihtiyaçlar ücretsiz bile karşılanmalıdır. Ziyaret ettiğimiz bazı köylerimizde de çiftçilerimizin mera sıkıntılarının olduğunu bizlere ifade ediyorlar.” ifadelerinde bulundu.

Tarım sektöründe yaşanan krize dikkatleri çeken Ahmet Şen, “Mera olmadığı için hayvanlarını kapalı ortamda bakmak zorunda kalıyorlar. Bunun sonucunda da maliyetler artıyor ve insanımızın üretim yapmaya mecali kalmıyor. Pamukovalı üreticilerimiz maliyetleri yüksek olmasına rağmen emek vererek en kaliteli ve en güzel ürünleri üretiyor. Ancak çiftçilerimiz ürettiği ürünleri pazarlamada sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıları aşmak için komşu ilçemiz Geyve’de kurulan Tarım Ürünleri Satış Ofisinin bir benzerinin de Pamukova’mızda kurulmasının gerekli olduğunu yetkililerimize iletmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı