Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan demişti... "Manda'cılar kimler ola?"

Çiğdem Toker, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ülkemizi mandacı iktisatçıların arzuladığı şekilde küçültecek" ifadesini bugünkü köşesine taşıyarak "Manda'cılar kimler ola? diye sordu.

GÜNDEM 24.11.2021, 14:00
27
Cumhurbaşkanı Erdoğan demişti...
Yaşanan derin ekonomik kriz ve Türk lirasının her geçen gün daha da değersizleşmesi karşısında Saray'ın "dış güçler" çıkışları tepki topluyor. Ekonominin kötü gidişatında kendi hatalarını örten AKP hükümeti ve Saray'ın kaçış yolu olarak suçu "dışta" araması karşısında, muhalefet partileri derhal erken seçim istiyor.
Sözcü yazarı Çiğdem Toker, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ülkemizi mandacı iktisatçıların arzuladığı şekilde küçültecek, insanlarımızı açlığa yoksulluğa mahkum edecek politikaları reddediyoruz” şeklindeki ifadesi hakkında yazdı.
Çiğdem Toker, bugünkü köşe yazısında “Böyle bir dönemde, yıllardır yazdığımız Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerine, taptaze bir perspektiften bakmamızı sağlayacak manda tartışmasının açılması hayırlı olmuştur” dedi.
Toker, “mandacı” ifadesi hakkında döviz garantili projeleri hatırlatarak şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı, “mandacı iktisatçı” derken, halktan gizlenen Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerini hazırlayanları, dolar, Euro üzerinden yolcu ve araç geçiş garantisi verenleri ve verdirenleri, kanunlarda “yabancı tahkim yetkili olsun” diye değişiklik yapanları ve yaptırtanları mı kastediyor acaba?
Eğer onları kastetse, herhalde “iktisatçı” demezdi. Çünkü yukarıda saydığım durumların aktörleri sadece iktisatçılar değil.
Dövizli garantileri veren, gizli Yap İşlet Devret sözleşmelerini hazırlayıp hazırlatıp imza atanlar, yabancı tahkimi kabul ettirtenler aşağı yukarı belli. İsimlerini hepimizin bildiği ve sayıları beşin çok üzerinde olan müteahhitlik şirketleri, o şirketlerle kamu adına, devlet adına,  vatandaş adına masaya oturup imza atan kamu görevlileri, şehir hastanesini finanse edecek yabancı bankerlerin çıkarlarını kollayacak kanun değişikliklerini Meclis’e getirenler ve savunanlar…

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı