Son Dakika

Deprem uzmanından korkutan sözler: 7 büyüklüğünde deprem üretebilir

İzmir'in Buca ilçesi merkezli meydana deprem sonrasında İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan bir açıklama geldi.

GÜNDEM 04.11.2022, 05:25
2
Deprem uzmanından korkutan sözler: 7 büyüklüğünde deprem üretebilir
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  İzmir'in Buca ilçesinde saat 03.29'da meydana gelen depremle ilgili Haber Global kanalında açıklamalarda bulundu..
2020'de Sisam Adası'nda meydana gelen ve İzmir'de büyük bir yıkıma neden olan depreme değinen Tüysüz,  "2020'deki depremden sonra bölgedeki gerilim artmış vaziyette. Bölgedeki faylarda hareketlilik başladı. Bugün yaşadığımız depremde bunun hareketliliğin parçalarından bir tanesi." dedi.
Bölgedeki Tuzla fayına değinen ve buradaki deprem faaliyetinin devam edebileceği uyarısı yapan Tüysüz "Bölgede Seferihisar'dan başlayan ve İzmir'e doğru uzanan bir faydır. Bu fay üzerinde meydana gelmiş bir depremdir. 4.9 büyüklüğünde, derinliği için de 6 buçuk ila 14 kilometre arasında mesafeler verilmektedir. Tabi 4.9 önemli bir deprem yüzeyde hissedilmesi, kuvvetli hissedilmesi beklenen bir deprem. Arkasından da artçılar gelişiyorlar. Sanıyorum bu etkinlik bir süre daha devam edecektir" dedi.
"Tuzla fayının büyük bir deprem daha üretme riski var mı, potansiyeli var mı?" sorusuna cevap veren Tüysüz "Potansiyeli var. Riski var mı onu bilmek maalesef mümkün değil. 7 büyüklüğünde 6.8 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olan bir faydır. Bu üzerinde yapılmış araştırmalar var" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı