Son Dakika

"Dolar kuru 9 da olur 19 da" diyerek hükümete tavsiyede bulundu!

Dolar kuru 9 lirayı görünce ekonomist Cem Seymen, hükümete "üretimi unutan ülkede Dolar 9 da olur, 19 da!" diyerek üretim tavsiyesinde bulundu.

EKONOMİ 12.10.2021, 08:35
6
Dolar kuru TL karşısında 9 lirayı görerek rekor kırdı. Doların bu rekor kırması sonrası ekonomist Cem Seymen, hükümete tepki gösterdi. Seymen, "üretimi unutan ülkede Dolar 9 da olur, 19 da!" diyerek hükümete üretim tavsiyesinde bulundu.
Sosyal medya hesabından eleştiride bulunan Seymen, "Göz göre göre hızla fakirleşiyoruz. Fransız, Alman genci gelecek yaz nereye tatile gideceğini planlarken bizim gençlik marketten peynir alırken kıvranıyor." diyerek şöyle devam etti:
Cem Seymen bu tepkisinin ardından bir başka paylaşım daha yaparak bu kez hükümete üretim tavsiyesinde bulundu. "Kalkınmayı isteyen ve halkına refahı yaşatmayı hedefleyen bir ülkede tarım temeldir." ifadesini kullanan Seymen, "Bütün gelişmiş ülkelere bakın, hepsi tarım ve hayvancılık ülkesidir." dedi.
Türkiye'den tarım ürünlerinin paketlerini paylaşan Seymen, "Pirinci Yunanistan’dan, nohutu Meksika’dan, şekeri Ukrayna’dan ithal eden yani üretimi unutan ülkede Dolar 9 da olur, 19 da!" diye yazdı.
"Sanki her şey normalmiş gibi bu garip açıklamalar olduğu sürece de çok yakında Dolar 9 liraya gerilediği için sevineceğiz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı