Ekonomik krizin faturası öğrenciye kesilmek isteniyor

Beykent ve Doğuş Üniversitesi öğrencileri, haklarını aramaya devam ediyor.

EKONOMİ 13.08.2022, 08:05
13
Ekonomik krizin faturası öğrenciye kesilmek isteniyor
Haber: Mustafa Akpınar
Ekonomik krizin maliyetlerini öğrencilere yansıtmak isteyen bahsi geçen iki üniversitenin yönetimi ise öğrencilerin tepkileri karşısında sessizliğini korumayı sürdürüyor. Haklarını aramaya devam eden üniversite öğrencileri, kampüslerinin önüne giderek, dün eş zamanlı bir şekilde basın açıklaması düzenledi.
Bazı özel okulların “okuduğun süre boyunca eğitim ücret artışı yıllık yüzde 5’i geçmeyecek” taahhüdüne rağmen yüzde 200’lere varan zam yapması öğrencileri isyan ettirdi. Geçtiğimiz günlerde Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, haklarını aramak için yeniden bir araya geldi. Beykent Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi’nde, Doğuş Üniversitesi öğrencileri ise Dudullu Kampüsü’nde dün eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler sözleşmeye sadık kalınması gerektiğinin altını çizerek, mağduriyetlerin derhal giderilmesi çağrısında bulundu.

Sözleşmeye sadık kalınmazsa birçok öğrencinin okulu bırakmak zorunda kalacağı ve eğitim hakkının elinden alınmış olacağı belirtilen basın açıklamasında, “Üniversitelerimizin öğrencilerine verdiği yıllık 2018- 2020 arası girişlilere yüzde 5, 2021 girişlilere yüzde 10 artış sözünü tutmamış ve fahiş zamlar gerçekleştirmiştir. Bu durumun kabul edilemeyecek olduğu ortadadır. Bu zamlar, arkadaşlarımıza okul bıraktırabilir. Gençliğin eğitim hakkı bu şekilde elinden alınmış olacak. Her platformda bunu ifade ettik. Geldiğimiz süreç itibarıyla yönetimin tavrının bu durumu öğrencilerin talepleri doğrultusunda değerlendirmekten çok uzak olduğunu belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

* Açıklamanın sonunda, üniversite yönetiminin ekonomik krizin faturasını öğrencilere orantısız bir şekilde kesemeyeceğinin altı çizilerek, “Yönetim, zamları ülkedeki enflasyona bağlamakta ve yapacak bir şeyimiz yok demektedir. Sözleşme ihlali anlamına gelen bu tutumun bizler tarafından mazur görülmeyeceğini üniversite yönetimine söylemiş bulunduk. Zamların sebebi kriz ise krizi yaratan biz öğrenciler değiliz. Bu nedenle faturasının da bize kesilemeyeceği bilinmelidir. Bu kadar diretmeyin, bizlere verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Bu ısrarın devam etmesi yaşanan sürecin olumlu sonuçlanmasına neden olmayacak. Tam tersi, şu an verebileceğiniz kararı daha geç vererek mağduriyetimizi devam ettirmiş olacaksınız. Mağdur öğrenciler olarak burada, tek ses olarak yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. Zamlar geri çekilene kadar eylemlerimize ve hak arayışımıza devam edeceğiz. Daha çok aileye ve daha çok akademisyene ulaşacağız. Bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:27
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:43
Yatsı 21:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı