El-Bab’da iki asker şehit oldu

MSB, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde bir üs bölgesine intikal halinde olan kirpi aracına yapılan saldırı sonucunda iki askerin şehit olduğunu, iki askerin ise yaralandığını bildirdi.

GÜNDEM 26.07.2021, 04:35
19
El-Bab’da iki asker şehit oldu
El-Bab’da şehit olan Piyade Komando Astsubay Fatih Güney ve Piyade Komando Sözleşmeli Er Emrah Arslan’ın naaşları, dün Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit Emrah Arslan’ın cenazesi memleketi Ordu’ya, şehit Fatih Güney’in cenazesi ise memleketi Samsun’a gönderildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde terör örgütü tarafından şehit edilen İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan’ın naaşları Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından Asri Mezarlığa daha sonra da konvoy eşliğinde Gaziantep Havalimanına götürüldü. Burada düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve diğer protokol üyeleri ile şehidin silah arkadaşları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, şehitlerin öz geçmişinin okunması ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından okunan duanın ardından Güney’in cenazesi Ordu’ya Arslan’ın cenazesi ise Samsun’a gönderilmek üzere askeri uçağa alındı. Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde dün bir üs bölgesine intikal halinde olan kirpi aracına yapılan saldırı sonucunda İstihkam Astsubay Çavuş Fatih Güney ve İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan şehit olmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde 2 askeri şehit eden teröristlere karşılık verildiğini ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter hesabından şehitlerin kanının yerde kalmadığını kaydedildi. Etkili atışlar sonucu ilk belirlemelere göre 7 terörist etkisiz hale getirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı bölgesinde 2 kahraman silah arkadaşımızı şehit eden teröristlere misliyle karşılık verilmiş, yapılan etkili atışlar sonucu terör mevzileri yerle bir edilmiş ve ilk belirlemelere göre en az 7 teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edilmiştir” denildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde şehit ve gazi olan askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı. Karamollaoğlu, taziye mesajında, “Fırat Kalkanı bölgesinde teröristler tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan 2 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor; yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı