Son Dakika

Elon Musk'tan ilk çipli insan açıklaması: Düşünce yoluyla ilk hareketini yaptı

ABD'li nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, ilk kez bir insana beyin çipi yerleştirilmesi sonrasında bilgilendirme yaptı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 20.02.2024, 19:05
Elon Musk'tan ilk çipli insan açıklaması: Düşünce yoluyla ilk hareketini yaptı
Geçen ocak ayında bir insana ilk kez Amerikan nöroteknoloji şirketi Neuralink tarafından çip takılmıştı.
Çip yerleştirilen kişinin mevcut durumu hakkında bilgi veren Musk, hastanın düşünce yoluyla bilgisayar faresini kontrol edebildiğini açıkladı.
Bilim dünyasında heyecan uyandıran bu gelişmeye Amerikan basınında da geniş yere aldı,
Amerikan nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, sosyal medya platformu X'teki bir sohbet odasında, beynine çip yerleştirilen kişinin durumu hakkında ilk kez konuştu.
Konuya dair bilgi veren Musk, "Hasta, bildiğimiz kadarıyla hiçbir olumsuz etki olmadan tamamen iyileşmiş görünüyor ve fareyi kontrol edebiliyor. Sadece düşünerek fareyi ekranda hareket ettirebiliyor" diye konuştu.

30 Ocak'ta X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Elon Musk, bir önceki gün ilk kez bir insana Neuralink tarafından üretilen çip takıldığını aktarmıştı.
Musk, iyileşme sürecinin iyi gittiğini ve ilk sonuçların "umut verici" olduğunu açıkladı.
İlk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu belirten Musk, sadece düşünerek telefon veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen her cihazın kontrolünün sağlandığını aktarmıştı.

Mayıs 2023'te Neuralink, şirketin beyin çipi projesini insanlar üzerinde test etmek için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay aldığını duyurmuştu.
Maymunlar üzerinde test edilen çiplerin beyindeki sinyalleri başarılı bir şekilde yorumladığı ve cihazlara ilettiği daha önce rapor edilmişti.
Musk ve bir grup mühendis tarafından 2016'da kurulan Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.
2016 yılında Musk ve bir grup mühendis tarafından kurulan Neuralink, beyne mikroçip yerleştirerek felç ve körlük gibi nörolojik durumları tedavi etmeyi ve engelli insanların yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:29
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı