Son Dakika

Erdoğan: Gelir seviyesi kat kat yükseldi, asgari ücret 16 kat arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışanların gelir seviyesi de kat ve kat yükseldi. Milli gelir Türk lirası olarak yaklaşık 11 kat, asgari ücret 16 kata yakın arttı.” dedi.

SİYASET 14.09.2021, 15:50
43
Erdoğan: Gelir seviyesi kat kat yükseldi, asgari ücret 16 kat arttı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen “İşçilerle Buluşma” programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, makro ekonomide dengelerin tekrar yerine oturmaya başladığını belirterek “Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe her bir vatandaşımızın refah seviyesi artacaktır.” diye konuştu.
“Hayata İETT'de işçi olarak başlamış, daha sonra kendi işini kurmuş, siyasetin her kademesinde bulunmuş, büyükşehir belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı makamına gelmiş bir kardeşinizim.” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında “Emeğiyle, alın teriyle, beden gücüyle çalışmanın hem yorgunluğunu hem de bu şekilde evine helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz. Çalışmak kadar emeğinin karşılığını hakkıyla almanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız.” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'gerektiğinde bütçe imkanlarını zorlama, gerektiğinde başka kalemlerden fedakarlık yapma pahasına tercihlerini hep çalışanların emeklerinin karşılığını verme istikametinde kullandıklarını' söyledi.
Erdoğan’ın öne çıkan mesajları şöyle:
“Türkiye'nin son 19 yılda istihdam sayısı 9,5 milyon arttı. Çalışanların gelir seviyesi de kat ve kat yükseldi. Milli gelir Türk lirası olarak yaklaşık 11 kat, asgari ücret 16 kata yakın arttı. Aynı fevkalade yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkündür. Öyle ki 27 kat artan emekli maaşları vardır. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle refah seviyesini artırmak için mücadele ettik.
Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda, büyümede hızlı bir yükselişle salgın öncesi dönemin bile üzerine çıktık. Aynı şekilde turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe süratli bir toparlanma yaşanıyor. Makroekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı. Göstergeler, ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Tüm bu olumlu gelişmeler, hem işçilerimizin hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya kavuşma imkanı sağladı. Mesela geçtiğimiz ay imzalanan Kamu İşçileri Toplu Sözleşme İş Sözleşmesiyle 700 bin kamu işçimizin ücretlerinde çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Bu kapsamda asgari ücret ile 4 bin lira arasında ücret alan işçilerimize seyyanen 500 lira zam yaptık. Böylece 4 bin liraya kadar olan işçilerimizin ücretlerinde yüzde 34, tüm işçilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 artış gerçekleşti. Sosyal yardımlar, ilave tediye ikramiyeleri gibi ödemelerle aylık giyinik ücret tutarı 9 bin lirayı aşmıştır.
Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz derken, bunu sadece şu veya bu kesim için değil, işçisinden memuruna, esnafından emeklisine herkes için söylüyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe her bir vatandaşımızın da refah seviyesi artacaktır. Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür. Biz, millet olarak birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımız müddetçe, bu hedefe ulaşmamıza kimse engel olamaz. Ülkemizin siyasetten ekonomiye, savunmadan altyapıya her alanda kat ettiği mesafeyi görenlerin panikleri doğru istikamette ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah hem asırlık kayıplarımızı telafi ettiğimiz hem de aydınlık geleceğimize güvenle baktığımız bir dönemin eşiğindeyiz. Sembolü 2023 hedeflerimiz olan bu süreci istikrar ve güven iklimini koruyarak devam ettirdiğimizde evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı