Son Dakika

Erdoğan iktidarı kaybetmeye yakın: Moral üstünlük artık muhalefette

Yaşanan büyük ekonomik kriz ve işsizlik üzerinden toplumda tepki toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 yıldır sürdürdüğü iktidarı kaybetmek üzere.

GÜNDEM 26.09.2021, 07:45
20
Erdoğan iktidarı kaybetmeye yakın: Moral üstünlük artık muhalefette
Halk TV yazarı Ozan Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP'nin oy kaybetmesinin nedenlerine dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
İşsizlik ve ekonomik krizlere değinen Gündoğdu, "Asgari ücretle çalışanların oranında açık ara farkla Avrupa şampiyonuyuz. Ücret seviyesinin düşüklüğü hayal kurmanın önündeki bir diğer engel. Bu kişiler hayatları boyunca ev veya otomobil sahibi olamayacak, tatile gidemeyecekler" dedi.
İşte Ozan Gündoğdu "Moral üstünlük artık muhalefette"  başlıklı yazısı şu şekilde: "Türkiye’de yaşayan her 100 kişiden 30’u AKP iktidara geldikten sonra doğdu. Tam sayı vermek gerekirse 25 milyon 298 bin kişi hayata gözlerini AKP iktidarında açtı. An itibariyle hayatta olan her 100 kişiden 61’i AKP iktidarından önce oy kullanabilecek yaşta değildi. Cumhuriyet tarihinin her 5 yılından 1’inde Tayyip Erdoğan ya başbakan ya da cumhurbaşkanıydı. Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar süre iktidarda kalabilen başka bir lider olmadı. Osmanlı tarihindeki 36 padişahtan 21’i devleti Tayyip Erdoğan’dan daha kısa süre yönetti. 
Giderek bozulan ekonomik düzenle uzatmalı bir iktidar birleşince, bu durumun toplumsal sonuçları daha ağır yaşanıyor. TÜİK’in son verilerine göre tam 1 milyon 631 bin kişi iş bulma ümidi olmadığı için iş aramadığını söylüyor. İş bulsa ne olacak? Ücretli çalışanların yüzde 43’ü asgari ücret düzeyinde gelir elde ediyor. Asgari ücretle çalışanların oranında açık ara farkla Avrupa şampiyonuyuz. Ücret seviyesinin düşüklüğü hayal kurmanın önündeki bir diğer engel. Bu kişiler hayatları boyunca ev veya otomobil sahibi olamayacak, tatile gidemeyecekler. Sadece asgari ücretle çalışanlar mı? Hayır! Ücretli çalışanların yüzde 78’i asgari ücretin iki katının altında bir gelire sahip. Çalışanlar, ceplerindeki telefonu mülk zanneder hale geldi; ‘Bu telefondan başka bir şeyim yok’ diyor halk sınıfları. Gençliğe ise üniversite kapısı bile umut olamıyor. Diplomalı 1,5 milyon insan aktif biçimde iş arıyor ancak bulamıyor. İş bulsa dahi ücretler ortada. 
Tüm bunlar değişim arzusunun son derece derin yaşanmasına neden oluyor. Toplumun büyük kısmının beklentisi bu yönde. Ancak son aylarda gözlenen bir gelişme daha var. Değişim arzulayan muhalif kesimler genişledikçe, moral üstünlük bu kesimlere geçiyor. Önümüzdeki seçimlerde iktidarın değişeceğine dair beklenti hiç olmadığı kadar fazla. İktidar partisine oy veren seçmenler dahi, Erdoğan iktidarının son seçimi olacağını düşünüyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı