Erdoğan sandığı işaret etti: TBMM'de sonuç çıkmazsa söz millette

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifinin TBMM'de sonuçlanmaması durumunda sandığa gidilebileceğini söyledi. Erdoğan, "son sözü milli irade söyleyecek" dedi.

GÜNDEM 11.01.2023, 20:00
1
Erdoğan sandığı işaret etti: TBMM'de sonuç çıkmazsa söz millette
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'na açıklamalarda bulundu. AK Parti ve  MHP grup başkanvekillerinin görüşmesi sonrasında gelecek hafta TBMM gündemine gelecek başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifi hakkında konuşan Erdoğan, değişikliğin TBMM'de sonuçlanmaması durumunda sandığa gidilebileceğini söyledi. 
Erdoğan, "Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:
"Günümüz dünyasında en çok konuşulan hususların başında insan hakları geliyor. Dünyanın pek çok yerinde ağır insan hakları ihlallerine yenileri ekleniyor. Salgın, mülteci meselesi, bölgemizde patlak veren çatışmalar bunu ortaya koyuyor.
Göçmenlere ya da yabancılara yönelik nefret suçları ya görmezden geliniyor ya da örtbas ediliyor. En temel insan hakkı olan yaşam hakkına gasp edenler hiçbir cezaya çarptırılmadan özgürce yaşamakta. Bugün NATO'da, Avrupa Konseyi'ndei Birleşmiş Milletler'de beraber olduğumuz bazı ülkeler Türk adaletinden kaçan haydutların sığınağına dönüştü. FETÖ elebaşı ABD'deki malikanesinden örgütü yönetmeye devam etmektedir.
Çatışma bölgelerinden kaçan 3 buçuk milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın mağdura biz kucak açtık" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Kapımıza gelip ülkemize sığınan hiç kimseyi zorla geri göndermedik. Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere 550 bin sığınmacı geri döndü. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu süreç ilerleyecektir. Biz kardeşlik, komşuluk ve insani görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Ege Denizi'nde sadece geçen yıl ölümün eşiğinden kurtarılan göçmen sayısı 20 bini buluyor.

Karadeniz üzerinden tahıl koridorunu ve esir takası anlaşmasını hayata geçirmek suretiyle milyarlarca insanının hayatını etkileyen gıda ve enerji krizinin çözümüne katkı sağlıyoruz. Sayın Putin'in 'biz tahılı gönderebiliriz, sizler de bunun nakliyesini yapıyorsunuz' dedi. 'Biz de nakliyesini yaparız' dedik. Bir şart koştu; 'durumu iyi olan Avrupa ülkelerine değil fakir Afrika ülkelerine bunu gönderelim' dedi. Ben de bu teklifi kabul ettim, biz de bunları un fabrikalarımızda una çevireceğiz ve çuvallara doldurarak fakir Avrupa ülkelerine bunları göndermeye biz de varız dedik, süreci başlattık. Şeref bey bir teklifte bulundu; özellikle yaralılar için de bir koridorun açılması. Biz buna varız. Sadece Rusya- Ukrayna değil, aynı şekilde Suriye'den, Azerbaycan'dan, Libya'dan, yaralıları getirmek suretiyle hastaneleri getirip tedavilerini yaptırıp geri döndürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bunları yapmaya devam edeceğiz.

Afganistan'da son dönemdeki özellikle başörtülü kızların üniversitelerde, okullarda okutulmasını engelleme anlayışını gayriinsani, gayri İslami buluyoruz Bu kızlar burada eğitim, öğretimini almalıdır. Onlara mani bir şeyi kimse İslam'la bize tanımlamasın, anlatmasın. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor.

Bu düzenlemeyle acı hatıralarımızın olduğu kıyafet meselesini kesin ve kalıcı bir çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu önemli teklif konusunda Meclisimizin gerekli adımı atacağına inanıyorum.
Şayet Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek, son kararı milletimiz verecektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı