Son Dakika

Erdoğan ve Bahçeli'nin seçim barajı anlaşmasına Destici'den itiraz!

Erdoğan ve Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak seçim barajının yüzde 7 olarak belirlenmesinde anlaştıklarını duyurmuştu. İttifakın ortağı olan BBP Genel Başkanı Destici yüzde 7 seçim barajına itiraz etti.

GÜNDEM 03.09.2021, 07:50
5
Erdoğan ve Bahçeli'nin seçim barajı anlaşmasına Destici'den itiraz!
Erdoğan ve Bahçeli'nin seçim barajı olarak yüzde 7 konusundaki anlaşmasına Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, karşı çıktı. "Başkanlıkla yönetilen hangi ülkede baraj var? Başkanlık sisteminde baraj olmamalı" diye açıklamada bulunan Destici, "Yüzde 5'te mutabakat vardı" dedi.
BBC Türkçe'nin sorularını cevaplayan BBP Genel Başkanı Destici, partisinin seçim ve Siyasi Partiler Yasası ile ilgili değişiklik önerilerini AK Parti içinde çalışan heyete ilettiklerini belirterek partisinin "sıfır baraj" önerdiğini ancak uzlaşma arayışımız da olduğu için baraj maksimum yüzde 3 olabileceğini belirtti.

"İttifakın iki partisi yani çoğunluk uzlaştıysa, buna saygı duyarız ama biz kendi fikrimizi de söyleriz" diye konuşan Destici, "Bu ittifakın çatırdadığı ya da ittifak içinde bir kriz anlamına gelmez. Yani bizim ittifakımız devam ediyor. İttifak zaten barajı geçtiği için ittifak içinde bir baraj da olmadığına göre bizim açımızdan bir problem yok." dedi.

TBMM'nin yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına kadar AK Parti ile görüşüp barajın aşağı çekilmesi yönündeki görüşlerini yeniden ileteceklerini açıklayan Destici, "Bahçeli ve Erdoğan'ın açıklamaları öncesi "yüzde 5" konusunda uzlaştıklarını açıkladı.
"Tabii biz Meclis'in açılmasına kadar barajın sıfır olması ya da azami yüzde 3 olması yönündeki görüşümüzü, tekrar görüşüp dile getireceğiz" diye açıklamada bulunan BBP Genel Başkanı Destici, şöyle devam etti:

"Çünkü 10 ile 7 arasında 3 puanlık bir fark var ama bence o da yüksek bir baraj. Parlamenter sistemde bunu izah edebilirsiniz. Nedir, temsilde adalet yönetimde istikrar. Ama zaten bu sistemde yönetimde istikrar sağlanmış, temsilde adaletin sağlanması için de baraj olmamalı. Başkanlıkla yönetilen hangi ülkede baraj var? Başkanlığa geçmişsek baraj olmaması lazım."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı