Son Dakika

Eski Bakan Naci Ağbal'ın yeni görevi resmiyet kazandı

Hazine ve Maliye Eski Bakanı Naci Ağbal'ın yeni görevi kesinleşti. Dün yapılan Aksa Enerji Genel Kurulu toplantısında Naci Ağbal'ın verilecek görev onaylandı.

EKONOMİ 20.07.2022, 12:40
3
Eski Bakan Naci Ağbal'ın yeni görevi resmiyet kazandı
Aksa Enerji Genel Kurulu dün toplanarak yönetiminde değişiklik yaptı. Genel Kurul'da eski Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte toplam 5 kişinin bağımsız yönetim kurulu üyesi olması ile 3 yönetim kurulunun da görev süresinin uzatılmasına ilişkin teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Naci Ağbal'ın halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Tülay Kazancı'nın yerine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirileceği belirtildi.
Aksa Enerji'den dün yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla ilgili olarak KAP’a yapılan bildirim şöyle:
Naci Ağbal, 8 Kasım 2020’de Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilmişti. Ağbal, Merkez Bankası’nda 132 gün görev yaptıktan sonra 21 Mart 2021’de görevden alınmıştı.  
“Sermaye Piyasası mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Şaban Cemil Kazancı’nın, Naci Ağbal’ın, Ahmet Serdar Nişli’nin, Ömer Muzaffer Baktır'ın ve Korkut Öztürkmen'in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak Murat Yeşilyurt'un, Halit Haydar Yıldız'ın ve İlhan Helvacı'nın üç yıl süreyle (19 Temmuz 2025 tarihine kadar) yeniden seçilmesi hususu pay sahiplerinin onayına sunuldu.
Yapılan oylama sonucunda Şaban Cemil Kazancı'nın, Naci Ağbal'ın Ahmet Serdar Nişli'nin, Ömer Muzaffer Baktır'ın ve Korkut Öztürkmen'in ve bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak, Murat Yeşilyurt'un, Halit Haydar Yıldız'ın ve İlhan Helvacı'nın üç yıl süreyle Yönetim Kurulu üyeleri olarak atanmaları katılanların oy çokluğu ile kabul edildi.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı