Son Dakika

EURO 2020'de final maçı: İtalya - İngiltere muhtemel 11'ler

EURO 2020'de final maçı bu akşam İtalya - İngiltere arasında oynanacak. İşte kritik maç öncesi İtalya - İngiltere muhtemel 11'ler...

SPOR 11.07.2021, 08:25
9
EURO 2020'de final maçı: İtalya - İngiltere muhtemel 11'ler
EURO 2020'de final maçı bu akşam oynanacak. Finalde İtalya ile İngiltere şampiyonluk için kozlarını paylaşacak. Wembley'de oynanacak karşılaşma saat 22:00'dan itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak. Mücadeleyi Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

İtalya - İngiltere maçının muhtemel 11'leri şöyle:
İtalya: Donnarumma, Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Verratti, Jorginho, Barella, Chiesa, Insigne, Immobile
İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice, Saka, Mount, Sterling, Kane

2018 Dünya Kupası bileti alamayan ve sonrasında ciddi bir yeniden yapılanmaya giden İtalya, turnuvaya çok güçlü geldi ve gizli favori olarak gösteriliyor. Turnuvanun grup maçlarında Türkiye karşısında gösterişli bir performans ortaya koyarak net bir galibiyet aldılar. Sonrasında ise İsviçre'yi de 3-0 mağlup ederek üst tura çıkmayı garantilediler. Grubun son mücadelesinde ise yedek ağırlı kadroya rağmen Galler'i de yenerek 3'te 3 ile zirveye yerleştiler.
Son 16 turunda İtalya, Avusturya karşısında fazlasıyla zorlansada karşılaşmanın uzatma dakikalarında buldukları golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldılar. Son karşılaşma sebebiyle çeyrek finalde Belçika'nın daha favori olduğu yönünde görüşler ağırlıklı olsa da İtalya, doğru bir oyunla güçlü rakiplerini de saf dışı bırakmayı başardı. Yarı finalde de yine turnıuvanın en iyi takımlarından biri İspanya ile karşılaştılar. Beklentinin altında bir oyun olsa da penaltılarla İspanya'yı elerek finale adlarını yazdırdılar.

İngiltere'nin performansı tartışılsada harika bir jenerasyon, güçlü bir kadro ve ev sahibi avantajı ile final maçına çıkacaklar. Grup aşamasında 3 maçta 2 gol atabilen İngiltere 7 puan ile lider olarak bir üst tura çıktı ve Almanya karşısında performansları tartışılsa da son yarım saatte gelen gollerle önemli bir rakibi geride bırakmayı başardılar.
Ancak çeyrek finalde 'oyun' tartışmalarını sona erdirecek bir performans ortaya çıktı. Southgate'in öğrenciler, Ukrayna'yı 4-0 mağlup ederken yanında da güçlü oyun da göze çarptı. Özellikle ilk yarıdaki performans, hem özgüven getirdi hem rakiplerine de gözdağı verdi. Yarı finalde ise turnuvanın 'peri masalı'nı yazan Danimarka ile karşılaştılar. Kalite farkına karşın çok zorlanan İngilizler, uzatma dakikalarında tüm futbol dünyasının halen tartıştığı bir penaltı golüyle finale yükseldiler.

İngiltere ile İtalya arasında oynanan son 10 maçın 4'ü berabere bitti. Gök Maviler 4 karşılaşmayı kazanırken İngilizler 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı