Evde Böcek Olmaması İçin Neler Yapılmalı?

Evlerin temizliği ve düzeni herkes için önemlidir. Ancak bazı zamanlarda evlerde bizlerden başka canlılarda yaşayabilir. Özellikle yaz aylarında evlere gelen böcekler, oldukça can sıkıcı bir durumdur.

AİLE 24.03.2024, 12:50
2
Evde Böcek Olmaması İçin Neler Yapılmalı?
Evlerin düzenli olarak temizlenmesi, mevcut düzeninin korunması düşünülenin aksine bir hayli zordur. Belli aralıklar ile evlerin temizlenmesi özellikle aktif olarak çalışma hayatında yer alan kadınlar için daha da zor bir hal alır. Eski zamanlardan beri evler ne kadar temizlenirse temizlensin, davetsiz misafirlerin varlığı bilinmektedir.
Özellikle yaz aylarında camların ve balkon kapılarının açılması ile evlere farklı böcekler girebilmektedir. Bunların başında hamam böcekleri, çıyan, çekirge, karınca ve örümcek yer alıyor. Evlerin bahçeli olması ise bu durumun daha sık yaşanmasına neden oluyor. Peki böceklerin evlere girmemesi için hangi önlemler alınabilir?

Evlerde sıklıkla karşılaştığımız böceklerden biri karıncalardır. Karıncalar, genel olarak yemek artıklarının ve ekmek kırıntılarının olması ile evlere girmektedir. Bunun önüne geçebilmek için yemek yenilen masanın altını her yemekten sonra süpürebilirsiniz. Tezgah üzerinde yemek kalıntılarının ve artıklarının olmamasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda çöplerin ağızlarının her zaman kapalı tutulması da böceklerin evlere girmesini engelleyecektir.

Böceklerin en sevdiği alanlar mutfak ve banyolardır. Bu nedenle özellikle bu iki alanın günlük olarak temizlenmesi gerekir. Bunun yanı sıra kapı altıları, duvar çatlakları, kapı ve cam pervazlarının dolgu malzemelerinde meydana gelen aşınmalar böceklerin evlere girebilmesi için en ideal noktalardır. Bu açık alanların doldurulması ve düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekir.

Pazar ve marketlerden alınan ürünleri yıkamadan yerleştirmeyin. Özellikle sebze ve meyveleri buzdolabına yerleştirmeden önce temizlemeye özen gösterin. Nitekim bu besin ögelerinde böcekler olabileceği gibi böceklere ait yumurtalar da olabilmektedir. Bu da kısa süre içerisinde evde böceklerin meydana gelmesine neden olacaktır.

Özellikle cilt sağlığı ve saç bakımı için bitkisel yağların kullanımı tercih edilmektedir. Ancak bazı bitkisel yağların kokuları, böcekler tarafından sevilmez. Bu yağların evin belli noktalarında kullanılması, böceklerin evlerden uzak durmasını sağlayacaktır. Limon yağı, portakal yağı, kekik yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar, böceklerin uzak durmasını sağlayan ürünler arasında yer alır.


Böceklerin birçoğu belli başlı bitkilerin olduğu ortamlardan uzak durur. Bu bitkiler evlerde kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Örneğin evde fesleğen bulundurulması böceklerin uzak durmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra tercih edilebilecek diğer bitkiler ise şu şekilde sıralanabilir;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı