Son Dakika

Evde Rutubet Olmaması İçin Ne Yapılmalı?

Evde meydana gelen rutubet hem görsel açıdan hem de sağlık açısından oldukça zararlıdır. Birçok kişinin karşı karşıya kaldığı rutubet, genel olarak eski binalarda meydana gelmektedir.

AİLE 23.03.2024, 14:50
Evde Rutubet Olmaması İçin Ne Yapılmalı?
Rutubet oluşumu genel olarak eski binalarda meydana gelmeye devam etmektedir. Bunun ana nedeni ise binalarda herhangi bir yalıtımın olmamasıdır. Rutubet, ev ve iş yerlerinde sık sık karşılaşılan bir nem sorunudur. Duvarlarda, tavanlarda, zeminlerde ve diğer tüm yüzeylerde meydana gelebilen rutubet, su buharının neme dönmesi ile ortaya çıkmaktadır.
Görüntü açısından oldukça can sıkıcı bir durum olan rutubet aynı zamanda insan sağlığı için de oldukça tehlikelidir. Öte yandan evlerde meydana gelen rutubet, eşyalarında zarar görmesine neden olmaktadır. Bu yazımızda rutubete neden olan etmenlerin neler olduğuna ve bu oluşumun meydana gelmemesi için ne gibi önlemlerin alınabileceğine değineceğiz.

Özellikle evlerde çok sık karşılaşılan rutubet sorunu genel olarak ısı değişimlerine bağlı olarak meydana gelir. Evlerin yeteri kadar havalandırılmaması, su sızıntılarının olması ve yalıtım eksikliklerinin varlığı rutubet oluşumunun ana nedenleri arasında yer alır. Öte yandan yaşanılan konumun yüksek nem oranlarına sahip olması da yapılarda rutubet oluşumuna neden olmaktadır.
Rutubetin meydana gelmesi evlerde küf ve mantar gibi mikroorganizmaların gelişmesi için uygun ortamı yaratır. Bu da insan sağlığı için oldukça tehlikeli bir durumdur. Rutubete neden olan sorunun tespit edilmesi ve sağlıklı bir yaşam ortamının yeniden sağlanabilinmesi için rutubet ile mücadele etmek son derece önemlidir.

Farklı nedenlerden dolayı meydana gelen rutubet oluşumunun önüne geçmek için alınabilecek bazı basit yöntemler bulunur. Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilir;

Evde rutubet olduğu ilk olarak kokudan anlaşılabilir. Rutubetli evde küflü bir koku hakim olacaktır. Bu koku özellikle kapalı ve havalandırması zayıf odalarda daha fazla kendini belli edecektir. Bunun yanı sıra rutubetin belirtileri arasında şunlar yer alır;

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı