Son Dakika

EYT sorunu çözüldü ama maaşlar için kötü haber

Son dakika haberleri... 2-5 milyon kişi mücadele sonrası EYT düzenlemesi ile emeklilik haklarını geri aldı. EYT düzenlemesi sonrası maaş ne zaman alınacağıyla ilgili bürokratlardan açıklama geldi.

EKONOMİ 29.12.2022, 13:25
3
EYT sorunu çözüldü ama maaşlar için kötü haber
Yıllarca verilen mücadele sonrası 2,5 milyon kişi EYT düzenlemesi sonrası emeklilik haklarını geri aldı. EYT sorunu çözüme kavuşmasıyla birlikte bu sabah itibariyle SGK önlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu çözüme kavuştu fakat şimdi ise bakanlık bürokratları, memurları panik sardı. Fatih Altaylı bugünkü yazısının bir kısmında bakanlık bürokratlarının, emeklilik işlemleriyle birlikte oluşacak iş yükünü aktardı.
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları panikte.” diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı şöyle devam etti:

“Türkiye'de her yıl belirli oranda emekli olan vatandaş ve bu sayıya göre organize olmuş, hizmet veren bir sistem var. Şimdi bir anda 2,5 milyon kişi emeklilik kuyruğuna girecek.” dedi. “Bu konudaki dertlerini ileten bürokratlar şöyle diyor. Normal zamanlarda emeklilik işlemleri 1-2 ay kadar sürüyordu. Çünkü epey uğraş gerektiren bir işlem. Bazı kayıtlar dijital dönem öncesine dayanır. Çalışanın iddiası ile kayıtları eşleştirmek gerekir. Bazen arşivlere girmek, evrak toplamak şarttır. Bunun yapılabilmesi bir süreçtir. Düşünün ki, şimdi bir anda 2,5 milyon dosya önümüze gelecek. Bunları tek tek ele almak zorundayız. Hata yapmamak zorundayız. Çünkü bir hata, emekli olana yıllar sonra faiziyle geri ödeme sorunu bile çıkartabilir. Bu yüzden işlemler epey sürecektir. Kimse yarın emekli maaşını alır cebe koyarız diye heveslenmesin. Üç dört ayı bile bulabilir. Hatta aşabilir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı