Son Dakika

EYT yarın Meclise geliyor: İşte kesinleşen 3 madde

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonunda yarın Meclise geliyor. Pazartesi günü saat 11'de açıklanacak ve daha sonra komisyona sunulacak EYT düzenlemesinin maddeleri ortaya çıktı.

EKONOMİ 29.01.2023, 15:50
EYT yarın Meclise geliyor: İşte kesinleşen 3 madde
2 milyon 200 bin vatandaşımızı yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelerek yasalaşması bekleniyordu. İktidar tarafından adeta yılan hikayesine döndürülen düzenlemesinin AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yarın meclise geleceği duyuruldu.
TBMM Başkanlığı'na sunulacak EYT düzenlemesi teklifinin detayları ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından AK Parti Grubu'na gönderilen EYT yasası taslağı sekiz maddeden oluşuyordu. Ancak teklif 5 maddeye düşürüldü. Taslağın ilk 3 maddesinde EYT ile ilgili olmayan maddeler yer alıyordu.
Hazırlanan EYT yasası taslağının ilk iki maddesi yürütme ve yürürlülük maddelerinden oluşuyor.
EYT yasası teklifi Meclis'te önce Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda daha sonra da Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. İki komisyonda teklifin kabul edilmesinin ardından yasa taslağı Meclis Genel Kurulu'na gelecek. TBMM Genel Kurulu'nda oylanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
İşte Meclis ve komisyona sunulacak EYT yasasının kesinleşen 3 madde: 
- EYT yasası teklifinin ana maddesinde 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenlerden kadınlarda 20 yıl, erkeklerde de 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduran herkesin emekli olabilmesi sağlanacak. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı gibi EYT ile emeklilik için herhangi bir yaş sınırı bulunmayacak.
- Hazırlanan teklife göre emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecekler için teşvik primi düzenlemesi de yasal hale gelecek.
- Meclis'e sunulacak teklifle beraber taşerondan kamuya geçenlerin zorunlu olan emeklilik de isteğe bağlı hale getirilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı