Son Dakika

Fatih Altaylı'dan Mesut Özil’e zehir zemberek sözler: Bu kafa ile...

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, dün ünlü futbolcu Mesut Özil'in evinde önünde mehter takımlı doğum günü kutlaması için sert ifadeler kullandı. Fatih Altaylı, Özil'in geçmişini hatırlattı...

SPOR 17.10.2022, 14:35
1
Fatih Altaylı'dan Mesut Özil’e zehir zemberek sözler: Bu kafa ile...
Gazeteci Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, dün futbolcu Mesut Özil’e evinde önünde mehterli doğum günü kutlamasını eleştirdi. Fatih Altaylı, söz konusu görüntüler karşısında Mesut Özil’in birkaç yıl önce Almanya Milli Takımı’nı kabul etmesini hatırlattı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Bu dönemin millilik anlayışını en iyi kim temsil ediyor diye düşünüyordum bir süredir. Buldum. Mesut Özil, bugünün “millilik” yaklaşımının ete kemiğe bürünmüş halidir. Bunu anlamamı sağlayan ise dün karşıma çıkan bir video oldu. Mesut Özil’in evinin önüne bir Mehter Takımı getirilmiş ve Osmanlı’nın şanlı mehteri Özil’e yazılan bir marşı seslendiriyor.” dedi.
Mesut Özil için yazılan marşı köşesine taşıyan Fatih Altaylı, “Adam birkaç sene öncesine kadar Alman Milli Takımı’nın oyuncusu. Milli takım seçerken Almanya’yı tercih etmiş. Tercihinin nedenini soranlara “Kendimi Alman gibi hissediyorum” demiş. Yıllarca Alman vatandaşı olarak Almanya’da, İspanya’da, İngiltere’de futbol oynamış. Bir gün bile gelip Türk futbolu ile ilgilenmemiş. Türk takımları ile ilgili sorulara bile yanıt vermemiş.” diye yazdı.
O dönem Almanya basınında Mesut Özil hakkında çıkan haberleri anımsatan Fatih Altaylı, “Sonra Alman kişilik sorunları nedeniyle milli takımından uzaklaştırılmış. İngiltere’de oynadığı takımda kadro dışı bırakılmış. Bakmış yolun sonuna geldi. Birdenbire Türk olduğunu hatırlamış. Yılda 60 milyon TL civarında bir paraya Fenerbahçe’ye transfer ettirilmiş. Takıma sıfıra yakın katkı sunarak üç yıl boyunca bu parayı cebe atmış. Ali Koç bile “Özel işlerini bırak da biraz futbolla ilgilen” demek zorunda kalmış.” ifadelerini kullandı. 
“Ve Mesut Özil’in evinin önünde Mehter Takımı.” diyen Fatih Altaylı, “Türkiye’nin gururu” diye yeri göğü inletiyor. Doğrudur. Mesut Özil ve benzerleri Yeni Türkiye’nin gururudur. Ne de olsa bu kafa ile yeni Aziz Sancar’lar çıkaracak halimiz yok. Çıksa çıksa Öziller çıkar. Millet de onunla mesut olur.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı