Son Dakika

Geçmişten ders alınmadı!

Türkiye’de geçen yıl olduğu gibi orman yangınları tekrar başladı!

GÜNDEM 25.06.2022, 09:20
2
Geçmişten ders alınmadı!
Türkiye’de son on yılda çıkan yangınların önemli bir bölümünü geçen yıl Antalya ile Muğla başta olmak üzere birkaç kentte 500’ü aşkın noktada çıkan ve 15 gün süren yangınlar yaşandı. En fazla ormanlık alan kaybı da yine 139 bin 503 hektar ile geçen yıl oldu. Bu yıl ise Muğla’nın Marmaris ilçesinde başlayan yangın, aralıklarla 4 gündür devam ediyor. Geçen yıl hangarda bekletilen THK uçakları ve alınamayan önlemler en fazla tartışılan konuların başında gelirken aradan geçen bir yılda yine aynı tartışmaların devam etmesi ‘Geçmişten ders alınmadı’ yorumlarına neden oldu.

Geçen yıl Türkiye’de yaşanan orman yangını felaketi ne yazık ki bu yıl da yaşanıyor. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran akşamı henüz belirlenemeyen bir nedenden başlayan orman yangını 4 gündür kontrol altına alınamadı. Geçen yıl da Antalya ve Muğla başta olmak üzere 500 aşkın noktada çıkan ve 15 gün süren yangınlarda 139 bin 503 hektarlık alan kül olmuştu. Geçen yıl öncesinden alınamayan önlemler bu yıl da alınmaması pes dedirtti.

Marmaris’teki yangınların 4 gündür kontrol altına alınamaması üzerine kamuoyundan tepkiler gelmeye başladı. Vatandaşlar, geçen yıl başta yangın söndürme uçakları olmak üzere orman işçilerinin eksikliği gibi konularda da neden önlem alınmadığını soruyor. Geçen yıl alınmayan tedbirlerden dolayı yaklaşık 140 bin hektarlık orman alanı küle dönerken, bu yıl ise 4 günlük bilanço 5 bin hektara ulaştı. Vatandaşların henüz yazın başında yaşanan bu yangınların yaz sonuna kadar artmasından endişe ediyor ve bir an önce tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı