Son Dakika

Gerilim havada!

Türkiye’de son yıllarda kutuplaştırma söylemleri iyice yükseltilmeye başlandı. Seçime sayılı günler kala miting meydanlarında karşıt görüşlü seçmenleri rencide edici ifadeler, ayyuka çıkmış durumda.

SİYASET 18.04.2023, 04:35
1
Gerilim havada!
Türkiye’de son yıllarda kutuplaştırma söylemleri iyice yükseltilmeye başlandı. Seçime sayılı günler kala miting meydanlarında karşıt görüşlü seçmenleri rencide eden tahrip edici ifadeler, yine ayyuka çıkmış durumda. Seçim sürecinde kutuplaşma ortamının etkisiyle insanların silahlara sarılmasıyla masum insanlar dahi katledildi. Tüm bunlara rağmen bazı liderlerin bu kışkırtıcı söylemlerinin sokağa yansımadığını gösteren sevindirici gelişmeler de yaşanıyor.

AK Parti'nin Kayseri 1. sıra milletvekili adayı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından CHP ve İyi Parti İl Başkanlıklarına da birer ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak İyi Parti İl Başkanlığı'na giden Bakan Akar'ı İyi Parti İl Başkanı Tansu Şener karşıladı. Tansu Şener Bakan Akar'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederek; "Bizlere şeref verdiniz, ayaklarınıza sağlık. Tüm seçim sürecinin birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik içinde geçeceğine inancımız tamdır" diye konuştu. Bakan Akar ise vatana, millete hizmet etmek için çalıştıklarını belirterek, "Barış, huzur içinde kardeşlik duygularıyla ülkemize, milletimize ve Kayseri'mize biraz daha fazla hizmet yapabilmenin gayreti ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Bakan Akar'ı CHP İl Başkanı Adil Demir karşıladı. Bakan Akar'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Adil Demir, "Seçim sürecini barış, huzur içinde nihayete erdirmek istiyoruz" dedi. İl başkanı ve yönetimine teşekkür eden Bakan Akar ise seçimleri, demokrasinin önemli bir süreci olarak nitelediklerini belirterek; "14 Mayıs'a kadar fikirlerimizi, görüşlerimizi vatandaşımızla paylaşacağız. Vatandaşımız tercihini yapacak, hepimiz ona saygı göstereceğiz. Seçim çalışmalarımızı da nezaket içinde götürecek inşallah kazasız belasız 15 Mayıs'a ulaşacağız" diye konuştu.

Seçim sürecinde dikkat çeken bir başka gelişme de İzmir’de yaşandı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan, seçim çalışmaları kapsamında stantlarına ziyarette bulunduğu Türkiye İşçi Partisi (TİP) mensubu gençlerle sohbet etti. Tek tek tokalaştığı TİP'lilerden broşür alan İnan, AK Parti’nin gençlere yönelik 21 yıldır yaptığı icraatlarının anlatıldığı broşürü de TİP'li gençlere verdi.


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı