Son Dakika

Görevi devralan Nureddin Nebati: Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atandığı Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bakanlıkta düzenlenen törenle Lütfi Elvan'dan devraldı. Nebati, "Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak." dedi.

EKONOMİ 02.12.2021, 16:40
18
Görevi devralan Nureddin Nebati: Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Nebati daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir-teslim töreninde Lütfi Elvan ile bir araya gelerek görevi Lütfi Elvan'dan devraldı. Nebati, "En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak." dedi.
Törende konuşan Lütfi Elvan, 10 Kasım 2020'de göre başladığını hatırlatarak ''Göreve başlar başlamaz ekonomide güven ortamını ve öngörülebilirliği daha da artırmak için çok önemli adımlar attık. Bunu yaparken STK'lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde olduk.Ülkemiz devletimiz milletimiz için doğru olanı yapmaya çalıştık.Kamu maliyesi alanında tüm gider ve gelirleri ve oluşabilecek riskleri baştan aşağı gözden geçirdik. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı pek çok önlem aldık. 2021 bütçesinde yüzde 4.3 olarak belirlenen bütçe açığını 3.5'e çekme kararı aldık. Yıl boyunca Kovid'e yönelik yapmış olduğumuz destekler hariç mali disiplinden asla vazgeçmedik. Bu yıl sonu itibarıyla muhtemelen yüzde 2'nin altında bir bütçe açığını öngörüyoruz. İnşallah bu yıl faiz hariç bütçe fazlası vereceğiz." dedi.
Lütfi Elvan'ın açıklamasından sonra Nureddin Nebati bir konuşma gerçekleştirdi. Nebati konuşmasında şunları söyledi:

Bakan Nureddin Nebati "Emeğini sarf eden kim olursa olsun insanların öncelikli olduğu ekonomi politik önceliğimiz olacak. Sayın Bakanımıza pandemi döneminde geçen döneminde yardımcı olmaya gayret ettik. Hem eski dostluğumuz aynı zamanda bakanlıkta ekonomide uzun süreli burada yer alan bir mensup olarak vermeye gayret ettik. Gayret bizden başarı Allah'tan. Doğru olacağız, şeffaf olacağız. Kafalarda oluşabilecek her türlü kuşkunun giderildiği, paydaşlarla birlikte karar alındığı gerek milletvekillerimiz gerek iş dünyasıyla çalışanlarla görüş alışverişinin yoğun yaşandığı bir dönemi gerçekleştireceğiz. Her beraber kararlılıkla yürüyeceğiz. Bu millet doğru iş yapanın samimi olanın hep yanında oldu. Cumhurbaşkanımızı AK Parti'yi hep desteklediler. Güçlü güvenilir kararlı iradeli eş güdüm içinde çalıştığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği çerçevede adımların atıldığı süreci yaşayacağız." diye konuştu.

Nureddin Nebati devir teslim töreninden önce TBMM'de yemin etti.
TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, görevinden ayrılan Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati'nin atanmasına ilişkin tezkereyi okuttu.
Bilgiç, daha sonra ant içmesi için Nebati'yi kürsüye davet etti. Nureddin Nebati, kürsüye çıkarak yemin etti.
"İnşallah herkes için hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Makamlar gelip geçicidir, önemli olan yaptığımız hizmetlerdir. Salgının en yoğun dönemini büyük bir başarıyla geride bıraktık. Proaktif ekonomi politikalarıyla sürece yön verdik. Türkiye salgın sürecinde salgın sürecinde en hızlı toparlanan ülkelerden birisi haline geldi. Cumhurbaşkanımızın yıllardır hayalini kurduğu ekonomik olarak tam bağımsız Türkiye vizyonuyla yeni bir yola girdik, en önemli öncelik yüksek faiz olmayacak. Yatırım, üretim ve ihracat artışını tetiklemek ve bu sayede cari açık ve dış borç gibi kronik sorunları tamamen bertaraf etmek, istihdamı artırmak, ücret artışını sağlamak, Türkiye’nin iç dinamiklerini de dikkate almak kaydıyla ulusal ve ulusulararası ilişkileri gözeterek ama asla kulağını sokaktan işten iş adamından, çalışandan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır. Artık işçinin de kendisini patron olarak hissettiği bir dönemi geliştiriyoruz. Bu ülkede bugüne kadar sabit gelirliler nasıl ki enflasyona ezdirilmedi, emekliler ezdirilmedi, bundan sonraki yolculuğumuzda da bu, önceliklerimiz arasındadır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı