Son Dakika

'Hangi siyasetçi Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına yedi kez bindi?'

Sedat Peker'in açıkladığı Sezgin Baran Korkmaz iddialarının ardından Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, SBK'nin uçağını, ofisini ve aracını kullanan siyasetçiler olduğunu yazdı.

GÜNDEM 08.06.2021, 08:45
22
'Hangi siyasetçi Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına yedi kez bindi?'
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker son yayınladığı videoda kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a (SBK) ait, Bodrum Paramount Otel’e el konulduğunu ve öncesinde bu otelde aralarında hakim, savcı ve bazı basın mensuplarının bulunduğu isimlerin bu otelde ücretsiz kaldığı iddialarına her geçen gün yenileri ekleniyor.
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, SBK'nin uçağını, ofisini ve aracını kullanan siyasetçiler olduğunu yazdı.
Yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz'ın kimi yargı mensupları ve gazetecilere de rüşvet verdiği öne sürülürken, Erkin, SBK'ye yöneltilen suçlamalarla ilgili, "Sezgin Baran Korkmaz ve diğer 13 kişi ‘terörün finansmanı suçunu' işlediyse hangi örgüt adına bu eylem yapıldı? FETÖ mü? PKK mı? Radikal cihatçı mı" sorularını sordu ve, "Mahkeme, SBK'nın mal varlıklarına el koydu" bilgisini paylaştı.
Erkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'in, "SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz'ın mal varlıklarına el konulmasının artçı şoklarını bekleyelim. Şu anda kimlerin ve hangi gazetecilerin (maalesef) panik yaşadığını tahmin edebiliyorum…" ifadelerini hatırlattı.
Erkin yazısını şu satırlarla sürdürdü:

"El koyma ‘ivedilikle' kaldırıldı. Tarih 5 Kasım 2020… MASAK, SBK'yla ilgili ‘aklama suçuna yönelik bir tespit bulunamadı' değerlendirmesini yaptı ve bir ‘el' harekete geçti. Bir diğer mahkeme el koyma kararını kaldırdı. Tarih 6 Kasım 2020… İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine SBK Holding'le ilgili el koyma kararını kaldırdı.
Korkmaz'ın yurt dışına çıkış yasağı 17 Kasım'da kaldırıldı. Bir ‘el' demiştim… Mekanizmayı harekete geçiren, hızlandıran ‘el'den bahsediyorum… Çünkü… SBK'nın gazeteci ve siyasi dostları Tarih 17 Kasım 2020… İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Kasım'da, Sezgin Baran Korkmaz'ın ‘adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması' talebinde bulundu.
Korkmaz, İstanbul Havalimanı'ndan bir engele takılmadan Türkiye'yi terk etti. 24 gün sonra da operasyonun düğmesine basıldı. 29 Aralık günü, SBK Holding'in, kurduğu 6 şirket arasında hayali ürünler göstererek 132 milyon dolar transfer ettiği ve kara para akladığı tespit edildi. 4 ilde İstanbul merkezli operasyon düzenlendi.
Sonuçta… Meselenin Sedat Peker olmadığı bir kez daha ortaya çıktı… Peker, 9'uncu videosunda Sezgin Baran Korkmaz'ın, bir iş insanıyla yaşadığı alacak-verecek krizine, İçişleri Bakanı'nın müdahale ettiğini anlattı. Peker'in iddialarına göre Korkmaz, 4 Aralık 2020'de, bakanlığa çağrıldı. Korkmaz'dan 45 milyon dolarlık alacağından vazgeçmesi istendi. Yine iddiaya göre, Sezgin Baran Korkmaz'a kendisi hakkındaki soruşturma bilgisi verildi, yurt dışına çıkması istendi.
SORU ŞU: SBK Holding'in ofisini ve makam aracını hangi siyasetçi kullandı? Hangi siyasetçi, SBK'nın uçağına 7 kez bindi? SBK'nın maaşa bağladığı gazeteci ya da siyasi dostu var mı?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı